რძის ფხვნილისგან დამზადებული ტკბილეული
წარმოგიდგენთ დელიკატესს, რომელსაც ვერცერთ საკონდიტრო მაღაზიაში ვერ ნახავთ. იმიტომ, რომ ის მზადდება ხელით. ერთხელ მაინც მოამზადეთ ტკბილეული რძის ფხვნილიდან, აღარ გაიხედავთ მაღაზიის მიმართულებით. სხვათა შორის, რეცეპტი დედაჩემის კულინარიული წიგნიდანაა.
ხელნაკეთი ტკბილეულის ინგრედიენტებში არაფერია ზებუნებრივი: თქვენ შეგიძლიათ იპოვოთ ნებისმიერი მათგანი თქვენს სათავსოში. საოცრად გემრიელი, უბრალოდ დნება პირში! საჭმლის მომზადება სწრაფი და სახალისოა, შეგიძლიათ ბავშვების მოხმარებაც კი.
ინგრედიენტები
რძის ფხვნილი 150 გრ
შაქრის ფხვნილი 100 გრ
კარაქი 120 გრ
კაკაოს ფხვნილი 10 გრ
რძე 1 ს.კ.
მომზადება:
ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქში გავხსნათ შაქრის პუდრა. ათქვიფეთ მიქსერით დაახლოებით 10 წუთი.
ახლა დაამატეთ მშრალი რძე პორციებად. ყოველ ჯერზე ფრთხილად აურიეთ კრემში.
დაუმატეთ რძე და კარგად აურიეთ. სქელი კონსისტენციის უნდა იყოს.
გააკეთეთ პატარა ბურთულები და ამოავლეთ გაცრილი კაკაოს ფხვნილში. კანფეტი შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათით. ამის შემდეგ კვლავ ამოავლეთ კაკაოში ბურთულები.
აი კიდევ ერთი იდეა ჩვენგან: გაყავით დესერტი და დაუმატეთ ზოგს კაკაო, ზოგი ამოავლეთ ქოქოსის ფანტელებში. უკვე გექნებათ ასორტი. ასევე საინტერესო დესერტს იღებენ დაქუცმაცებული სიმინდის ჩხირებიდან. სცადე და გაუზიარე შენი წარმატება მეგობრებს!