ყველაზე ხრაშუნა კიტრი კეტჩუპით სტერილიზაციის გარეშე.

by ekaterine

ხრაშუნა კიტრი კეტჩუპით ოლგა მატვეისგან

მათთვის, ვისაც  კიტრის მწნილი ხრაშუნა უყვარს, ოლგა მატვეის მიერ გაზიარებული რეცეპტი ღირებული აღმოჩენაა. კულინარიულმა ბლოგერმა გააზიარა, თუ როგორ უნდა მოხუფოთ რამდენიმე ქილა უპრობლემოდ. სურნელოვანი კიტრი კეტჩუპთან ერთად სტერილიზებულ კონტეინერებში განთავსებაც კი არ არის საჭირო. საკმარისია მხოლოდ მდუღარე წყალი გადაავლოთ ქილებსა და ხუფებზე. დიახ, ეს ასე მარტივია!

გარდა ამისა, ასეთი კიტრის მოსამზადებლად დასაშვებია ოდნავ გაფუჭებული ბოსტნეულის გამოყენებაც კი. კიტრი მოათავსეთ ღრმა თასში და დაფარეთ ცივი წყლით. დატოვე 3-4 საათი. შემდეგ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გამოიყენოთ ასეთი ბოსტნეული.

როგორ მოვხუფოთ კიტრი კეტჩუპით ფუდბლოგერის რეკომენდაციების მიხედვით

 

ცხარე კიტრის მოყვარულებს ოლგა მატვეი ურჩევს 250 გრ ჩვეულებრივი კეტჩუპის და ამდენივე ჩილის კეტჩუპის აღებას. ამის შემდეგ კერძი ზომიერად ცხარე და ფანტასტიკურად გემრიელი გამოვა.

ინგრედიენტები

კიტრი 3 კგ

მზესუმზირის ზეთი 250 მლ

წყალი 125 მლ

შაქარი 180 გრ

მარილი 1,5 ს.კ.

ძმარი 100 მლ

კეტჩუპი 500 გრ

ნიორი 8 კბილი

მომზადება:

ტაფაში ჩაასხით წყალი და ძმარი 9%. დაამატეთ შაქარი და მზესუმზირის ზეთი. დაამატეთ მარილი. დაამატეთ კეტჩუპი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

გარეცხეთ საშუალო ზომის კიტრი. გაჭერით 4 ნაწილად.

ჩაყარეთ კიტრი კეტჩუპის ნარევში. აურიეთ კარგად. მიიყვანეთ ადუღებამდე.

კვლავ აურიეთ და დააფარეთ თავსახური. შეამცირეთ ცეცხლი საშუალოზე. ხარშეთ 25 წუთის განმავლობაში.

დავფქვავთ ნიორს პრესის საშუალებით. დაუმატეთ კიტრს და აურიეთ. გამორთეთ ცეცხლი, დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი.

ქილებსა და ხუფებს გადაავლეთ მდუღარე წყალი. კიტრს კონტეინერებში ვაფენთ და ვასხამთ სითხეს, რომელშიც მომზადდა. მოხუფეთ ისინი სახურავით. ქილები ამოატრიალეთ და დატოვეთ ბოლომდე გასაცივებლად.

ასეთი მომზადების უპირატესობა ის არის, რომ კიტრის კარგად დამარინადებისთვის საკმარისია მხოლოდ 24 საათი. ამიტომ, ერთ დღეში შეგიძლიათ გამართოთ დეგუსტაცია და დატკბეთ ცხარე ბოსტნეულის ხრაშუნით და ისიამოვნოთ! ადრე რომელი რეცეპტების მიხედვით ამზადებდით? გაგვიზიარეთ კომენტარებში!

 

Related Articles