ელემენტარული საუზმეც კი, ამ ინგრედიენტით ახალი ფერებით ანათებს.

by ekaterine

ხმელი პომიდორი იტალიურად: ცხარეს მომზადება.

გამხმარი პომიდორი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული იტალიური კერძია. ცხარე პომიდორი მრავალი კერძის შესანიშნავი დამატებაა. ისეთი ელემენტარული საუზმეც კი, როგორიცაა სენდვიჩები, ამ ინგრედიენტით ახალი ფერებით ანათებს.

ამ საჭმლის მომზადება საკმაოდ მარტივია. რამდენიმე ნაჭერი თეთრი პური გააშრეთ ტაფაზე, ზემოდან წაუსვით რბილი ყველი და მოაყარეთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი. შედეგი საოცარი იქნება!

როგორ მოვამზადოთ იტალიურად მზისგან გამომშრალი პომიდორი

ასეთი პიკანტური კერძის მომზადებისთვის პოპულარული კულინარიული ბლოგერი ოლგა მატვეი გვირჩევს ერთი ზომის პომიდვრის აღებას. გარდა ამისა, იგი ამტკიცებს, რომ რბილობი აუცილებლად უნდა ამოიჭრას. რა თქმა უნდა, მისი მოხარშვაც შეგიძლიათ, მაგრამ ძალიან დიდხანს მოგიწევთ ლოდინი, რომ პომიდორი კარგად გაშრეს.

საჭირო ინგრედიენტები:

2 კგ პომიდორი

2 თავი ნიორი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

როზმარინის 2 ყლორტი

1 ჩ.კ ვაშლის ძმარი

250 მლ ზეითუნის ზეთი

შაქარი გემოვნებით

2 ჩ.კ იტალიური მწვანილი

მომზადების მეთოდი:

გავრეცხოთ პომიდორი. ვჭრით 4 ნაწილად და ამოვიღებთ რბილობს.

საცხობ ფირფიტას ვაფარებთ პერგამენტს და წავუსვით მცენარეული ზეთი. მჭიდროდ დაალაგეთ პომიდორი.
მოაყარეთ მარილი, დაფქული შავი პილპილი. დაამატეთ ცოტა იტალიური მწვანილი.

გაფცქვენით ნიორი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ჩვენ ვანაწილებთ მათ პომიდვრის თითოეულ ნაჭერში.
ვაგზავნით 70-80 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში და ვაშრობთ პომიდორს 3 საათის განმავლობაში. შემდეგ ტემპერატურას 50 გრადუსამდე ვამცირებთ. გააშრეთ კიდევ 5 საათი.

ქილას ვრეცხავთ და ადუღებულ წყალს ვავლებთ. მზეზე გამომშრალი პომიდვრის ფენა მშრალ კონტეინერში მოვაყაროთ, მოვაყაროთ 2 მწიკვი იტალიური მწვანილი. პომიდორს დაუმატეთ გამხმარი როზმარინი.

მოაყარეთ პომიდვრის კიდევ ერთი ფენა და მსუბუქად დააჭირეთ. მოაყარეთ დარჩენილი იტალიური მწვანილი.

ზეითუნის ზეთს დაუმატეთ ვაშლის ძმარი და კარგად აურიეთ. პომიდორს მოაყარეთ 1 ჩ.კ. შაქარი. დაასხით მათ ზეითუნის ზეთი, რომელიც მთლიანად უნდა ფარავდეს პომიდორს.

ქილას ვახურავთ თავსახურს და ვაგზავნით მაცივარში.

ასეთი პიკანტური კერძის ჭამა სასურველია 2 კვირის შემდეგ მაინც დაიწყოთ. ამ დროის განმავლობაში, მას ექნება დრო, რომ გაიჟღინთოს და გახდეს წარმოუდგენლად სურნელოვანი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles