ხრაშუნა ბეზე ფხვიერ ცომში. უკეთესი ნამცხვრები არც გამისინჯავს!

by ekaterine

ნაზი ხვეულები ბეზეთი

ფხვიერი ცომი შესანიშნავი საფუძველია ღვეზელების, ფუნთუშებისა და ხვეულებისთვის.

ყველაზე რთული სწორი ცილოვანი კრემის მომზადებაა, რომელიც ამ პროცესში იქცევა ფაფუკ ბეზედ. ამ შიგთავსის გამო, კერძი ერთდროულად ნაზი და ხრაშუნა ხდება. ბავშვებიც და მოზრდილებიც სიამოვნებით მიირთმევენ ამ უგემრიელეს დესერტს. დროა გასინჯო!

ინგრედიენტები

კარაქი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა

კვერცხი 2 ც

არაჟანი 0,5 ჭიქა

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

შაქარი 1 ჭიქა

ვანილინი გემოვნებით

შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

კარაქი კარგად გააგრილეთ, შემდეგ გახეხეთ და შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, არაჟანი და კვერცხის გული. ცომი დაამრგვალეთ, გადაიტანეთ სუფთა თასში და შედგით მაცივარში 1-2 საათით.

გაციებული ცილები ავთქვიფოთ შაქართან და ვანილთან ერთად. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და წავუსვათ ცილოვანი კრემი.

გავყოთ ცომის ფენები სამკუთხა ნაჭრებად. ფართო კიდიდან მკვეთრ კუთხემდე სამკუთხედები გადაახვიეთ სიგარეტის ფორმით.

 

მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გაციებულ პროდუქტებს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

თუ შიგთავსს ცოტა დაქუცმაცებულ ნიგოზს დაუმატებთ, კიევური ნამცხვრის გემოს ნამცხვრებს მიიღებთ. იმედი მაქვს მოგეწონებათ ჩემი რეცეპტი! იმისათვის, რომ არ დაკარგოთ იგი ინტერნეტში, უბრალოდ მონიშნეთ და გააზიარეთ.

Related Articles