თუ ძმარს ვერ იტანთ, ეს ვარიანტი შესანიშნავი გამოსავალია! ლეგენდარული “პრაღის კიტრი”.

by ekaterine

კიტრი ლიმონით

ზამთრის სუფრაზე ხშირი სტუმარია დაკონსერვებული კიტრი. ისინი კარგია როგორც ცალკე, ასევე სალათებში, როგორიცაა ლეგენდარული ოლივიე. ერთადერთი უარყოფითი ის არის, რომ მარინადის შემადგენლობაში აუცილებლად შედის ძმარი, რომელიც ყველას არ უყვარს და აკრძალულია მრავალი დაავადების დროს.

ლიმონის მჟავა უფრო ნაზად მოქმედებს კუჭზე, ვიდრე ძმარმჟავა. კიტრი შეიძენს ციტრუსის მსუბუქ ნოტებს და შეინარჩუნებს ბუნებრივ სიხრაშუნეს. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი საყვარელი არომატული მწვანილი.

ინგრედიენტები

კიტრი 550–650 გ

ლიმონი 0,5 ც

ნიორი 3 კბილი

კამის ქოლგები 2 ც

შავი პილპილი (ბარდა) 5 ც

წყალი 1 ლ

მარილი 50 გ

ლიმონმჟავა 1 ჩ/კ

შაქარი 150 გ

მომზადება

დაახლოებით ერთი ზომის მაგარი კიტრი დაალბეთ წყალში 6 საათის განმავლობაში. გავრეცხოთ და მოვაჭრათ კუდები.

თითოეული წინასწარ სტერილიზებული ქილის ძირზე მოვაყაროთ კამის ქოლგები, გაფცქვნილი ნიორი და წიწაკა. შეგიძლიათ დაამატოთ ალუბლის ან მუხის ფოთლები.

ლიმონი დავჭრათ ნაჭრებად და ჩავდოთ კიტრებს შორის ქილებში.

ქილებს დაასხით ცხელი ადუღებული წყალი. 20 წუთის შემდეგ გადაწურეთ სითხე, მოხარშეთ ლიმონმჟავასთან, მარილით და შაქრით და ბოლოს ჩაასხით ქილებში.

მოხუფეთ ქილები, გადაიტანეთ თავდაყირა, შემოახვიეთ საბანი და დაელოდეთ სანამ მთლიანად გაცივდება.

 

კიტრი შეინახეთ გრილ ადგილას, გამოიტანეთ ზამთარში, დაამატეთ კიტრი სალათებში ან მიირთვით ცალკე. აუცილებლად სცადეთ კონსერვის ეს მეთოდი და გაუზიარეთ მეგობრებს!

 

Related Articles