პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

by ekaterine

არსებობს რეცეპტები, რომლებმაც არ დაკარგეს პოპულარობა მრავალი წლის განმავლობაში. მაგალითად, დამარილებული კიტრი ერთ დღეში.

როგორ მოვამზადოთ დამარილებული კიტრი დღეში

თუ კერძის ინგრედიენტებს გაეცნობით, ძნელი სათქმელია, რომ გემოვნებით უნიკალური აღმოჩნდება. თუმცა, ეს რეცეპტი თქვენი ყურადღების ღირსია.  რეცეპტი ითვალისწინებს, რომ ერთი დღის შემდეგ მზად გექნებათ მთელი 3 ლიტრიანი ქილა კარტოფილისა და ხორცისთვის. ღირს დამახსოვრება!

ინგრედიენტები

კიტრი 2–2,5 კგ

მარილი 2 ს.კ.

შაქარი 1 ჩ/კ.

წყალი 1.5 ლ

შავი პილპილი (ბარდა) 8 ც

ნიორი 1 ც.

კამა ქოლგები 8 ც.

ალუბლის ფოთოლი 16 ც.

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ მარილწყალი. ჩაასხით მდუღარე წყალი ქვაბში. დაუმატეთ მას მარილი და შაქარი. აურიეთ და ხსნარი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამასობაში ქილა და პლასტმასის თავსახური სოდით გარეცხეთ.

ქილის ძირში მოათავსეთ ხრენის ფოთოლი, კამის ქოლგები და მოცხარის და ალუბლის ფოთლები. დაჭერით მწვანილი. დაუმატეთ მას 4 წიწაკის მარცვლები და ნივრის ნაჭრები.

გარეცხეთ კიტრი (საჭიროების შემთხვევაში გააჩერეთ 1 საათი) და მოაჭერით კიდეები. კიტრი მოათავსეთ ქილაში ნახევარზე. შემდეგ კიტრის ზემოდან მოათავსეთ სხვა ხრენის ფოთოლი და დანარჩენი მწვანილი გემოვნებით.

კვლავ მოაყარეთ ნიორი. ქილა ზემოდან შეავსეთ კიტრით. დაფარეთ ხრენის ფოთლებით, მოაყარეთ დარჩენილი ნიორი. დაასხით ცხელი მარილწყალი (არა მდუღარე წყალი) ქილაში.

Სულ ეს არის! დაახურეთ ქილას პლასმასის თავსახური და დატოვეთ მაგიდაზე 1 დღე. რა თქმა უნდა, თუ კონტეინერს კიდევ 1 დღით შეინახავთ მაცივარში, ეს მხოლოდ გააუმჯობესებს საჭმლის გემოს. თუმცა კიტრს მაშინვე საკუჭნაოში ვაგზავნი. მეორე დღეს კი მაგიდასთან მივიტან!

 

Related Articles