კამის სოუსი ზამთრისთვის
ფანჯრის მიღმა მწვანედ ლივლივებს კამა, თუ გინდათ უფრო დიდხანს დატკბეთ ახალი არომატული ბალახების გემოთი და თუ თქვენც ჩემსავით კამის მოყვარული ხართ, მაშინ გირჩევთ მოამზადოთ ჩემი ერთ-ერთი საფირმო სოუსი – კამა ზამთრისთვის.
იდეალურია კარტოფილის კერძებთან, ხორცთან და თევზთან ერთად. სალათში მხოლოდ ერთი კოვზი ცხარე სოუსი დაგეხმარებათ ცოტა ზაფხულის შეგრძნებაში შუა სიცივეში. უფრო მდიდარი არომატისთვის სცადეთ კამა სხვა მწვანილებთან შეურიოთ. მაგალითად მე რამდენიმე ქილას ქინძთან ერთად ვაკეთებ, ხორცთან შეუდარებელია!
ინგრედიენტები
კამა 1 კონა.
ნიორი 3 კბილი.
ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.
ლიმონი 0,5 ც.
მომზადება
კამის დიდი კონა კარგად გარეცხეთ. ყველა ჭუჭყისა და სხვადასხვა მწერების მოსაშორებლად მწვანილი წყალში 5-10 წუთით დაალბეთ. შემდეგ გააშრეთ კამა.
მოაჭერით ღეროები და მოათავსეთ მწვანილი ბლენდერის თასში. ზემოდან მოასხით ნახევარი ლიმონის წვენი.
კამას ლიმონის წვენთან ერთად დაუმატეთ ნიორი, ზეითუნის ზეთი (შეიძლება შეიცვალოს მზესუმზირის ზეთით) და ათქვიფეთ კარგად.
სოუსი გადაიტანეთ სუფთა, მშრალ ქილაში, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში.
კამის სოუსი შეიძლება დამარილებული იყოს, მაგრამ მირჩევნია არ გამოვიყენო დამატებითი სანელებლები. ისინი არღვევენ მწვანილის უნიკალურ გემოს. არ შეგეშინდეთ ზამთრისთვის ბევრი ქილის გაკეთება. ისინი კარგად ინახება. თუმცა გამოცდილებიდან ვიცი, რამდენიც არ უნდა გააკეთო, მაინც არ არის საკმარისი!