გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ. 😍🍓🍓იყავით კრეატიული და აუცილებლად იპოვით მარწყვის ჯემის თქვენს უნიკალურ გემოს!

by ekaterine

არაჩვეულებრივი მარწყვის ჯემის 5 ახალი რეცეპტი

მარწყვის სეზონი გაჩაღდა! საკმარისად ჭამის შემდეგ, შეგიძლიათ უკვე მოამზადოთ კონსერვები. და რატომ არ მოუმზადებთ თქვენს ახლობლებს რაიმე უჩვეულოს ამჯერად?

როგორ მოვამზადოთ მარწყვის ჯემი ახლებურად

მარწყვი დელიკატური ხილია და შესაბამისად უნდა მოექცეთ. აიღეთ კენკრა, ამოარჩიეთ ყველა უხარისხო, გარეცხეთ ქილაში გამდინარე წყლის ქვეშ. ამის შემდეგ, დატოვეთ სითხე ჭიქაში. შემდეგ შეგიძლიათ მოაცალოთ ყუნწები. ეს არის ძირითადი სამუშაო.

მარწყვის ჯემი პიტნით და რეჰანით

2 კგ მარწყვი

1,5 კგ შაქარი

2 ლიმონი

25 ახალი პიტნის ფოთოლი

25 ბაზილიკის ფოთოლი

გარეცხილი, მშრალი და ყუნწის გარეშე მოათავსეთ კენკრა ღრმა თასში და მოაყარეთ შაქარი. გააჩერეთ რამდენიმე საათი, რომ მარწყვმა გამოუშვას წვენი.

დადგით თასი ზომიერ ცეცხლზე და ხარშეთ ადუღებიდან 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ გარეცხილი პიტნის და რეჰანის ფოთლები, მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი.

ჯემს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ლიმონის რბილობი და გახეხილი ცედრა. ამის შემდეგ მოხარშეთ ჯემი დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 8-10 საათი.

მომზადების მეორე ეტაპი. თასი დადგით ცეცხლზე, ადუღების შემდეგ 5 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, შემდეგ ჩაასხით სტერილიზებულ ქილებში და მოხუფეთ.

მარწყვის ჯემი ვარდის ფურცლებით

1 კგ  მარწყვი

200 გრ ვარდის ფურცლები

შაქარი 1,2 კგ

100 მლ წყალი

0,5 ჩ.კ ლიმონმჟავა

მომზადებული მარწყვი მოვათავსოთ თასში და დავაფაროთ შაქრის ნორმის ნახევარი. დატოვე ღამით.
მოამზადეთ სიროფი დარჩენილი შაქრით და წყლით. ჩაყარეთ მასში გარეცხილი ვარდის ფურცლები, დაამატეთ ლიმონმჟავა და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

მოხარშულ სიროფში ჩაასხით კენკრა. ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. ამის შემდეგ გადმოდგით  ცეცხლიდან, მურაბა მთლიანად გაგრილეთ.

მურაბა ისევ მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. ცხელი ჯემი ჩაასხით ქილებში და მოხუფეთ.

მარწყვის ჯემი სანელებლებით

2 კგ მარწყვი

2 კგ შაქარი

2 მიხაკი

1 დარიჩინის ჯოხი

მომზადებული კენკრა მოათავსეთ თასში ან ტაფაში, დააყარეთ შაქარი. დატოვე 3 საათი. ამის შემდეგ მარწყვი დადგით ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში. დადგით გასაგრილებლად.

მას შემდეგ, რაც ჯემი გაცივდება, დააბრუნეთ ცეცხლზე და კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამის შემდეგ, დაამატეთ სანელებლები და მოხარშეთ კიდევ 10 წუთი.

ამოიღეთ სანელებლები, ჩაასხით ცხელი ჯემი სტერილიზებულ ქილებში და მოხუფეთ.

მარწყვის ჯემი არყით

3 კგ მარწყვი

2 კგ შაქარი

100 მლ არაყი

1 ჩ.კ ლიმონმჟავა

მომზადებული კენკრა ჩავყაროთ თასში ფენებად, მოვასხათ არაყი და მოვაყაროთ შაქარი. ზედა ფენა არის შაქარი. თასი დატოვეთ მაცივარში ღამით.

ქვაბი დადგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუმატეთ ლიმონმჟავა და გადმოდგით ცეცხლიდან. 3 საათის შემდეგ დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. პროცედურა კიდევ 3-ჯერ გაიმეორეთ და ბოლო ადუღების შემდეგ ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.

ჯემი ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში და მოვხუფოთ.

მარწყვის ჯემი რევანდით და ჯანჯაფილით

1 კგ მარწყვი

1 კგ რევანდის ღეროები

50 გრ ახალი ჯანჯაფილის ფესვი

2 კგ შაქარი

200 მლ წყალი

გარეცხილი რევანდის ღეროები გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. მოაყარეთ მომზადებული მარწყვი, ჩაასხით წყალი ღრმა ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 10 წუთი.

დაამატეთ გასუფთავებული ჯანჯაფილის ფესვი, მთლიანი შაქრის მესამედი და მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი განუწყვეტელი მორევით.

დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი მცირე ულუფებით და ადუღეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან, გააჩერეთ 8-10 საათი.

მეორე ფაზა. თასი დადგით ცეცხლზე, აადუღეთ მურაბა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში. კვლავ გადმოდგით ცეცხლიდან 10 საათის განმავლობაში. გაციებულ ჯემიდან ჯანჯაფილის ფესვი ამოიღეთ. ჩაასხით სტერილიზებულ ქილებში და მოხუფეთ.

ეს მხოლოდ მცირე ნაწილია არომატების ფეიერვერკისა, რომელიც შეიძლება შეიქმნას მარწყვის ჯემის ძირითადი რეცეპტის უჩვეულო დანამატებით შევსებით. მარწყვი უხდება სანელებლებსს, სხვა კენკრას და ხილს, შოკოლადს. იყავით კრეატიული და აუცილებლად იპოვით მარწყვის ჯემის თქვენს უნიკალურ გემოს!

მოგეწონათ სტატია? გაუზიარე მეგობრებს!

Related Articles