• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი რომ ერთ თვეში ჩემი სასურველი ციფრები გაჩნდება სასწორზე!

by ekaterine მაისი 29, 2022
მაისი 29, 2022

ყაბაყის აკორდეონი

კიდევ ერთხელ დავრწმუნდი: თქვენ უნდა დაიკლოთ წონა არა ზაფხულისთვის, არამედ ზაფხულში. ხილისა და ბოსტნეულის ისეთი სიუხვეა, რომ სხვა არაფერი გინდა. თან ყველაფერი ხელმისაწვდომ ფასად. წელს განსაკუთრებით მოუთმენლად ველოდებოდი ჩემი საყვარელი ყაბაყის სეზონს, რომ ახალი რეცეპტი გამომეცადა. მალე ზღვაზე წასვლის დროა, მაგრამ ჭამა მინდა. ამიტომ ვეძებდი რაღაც დამაკმაყოფილებელს და მსუბუქს. ყაბაყის აკორდეონი მომხვდა თვალში.

გამოდის ზუსტად ისე, როგორც სურათზე, არომატი დაუვიწყარია. გასაოცარია, რომ ასეთ ლამაზ კერძს მხოლოდ სამი ინგრედიენტი აქვს. გემრიელია, ხელმისაწვდომ ფასად და  მზადდება სწრაფად. ის ასევე გამოიყურება მადისაღმძვრელად.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 3 ც

მარილი გემოვნებით

პომიდორი 2 ც

მოცარელა 250 გრ

იტალიური მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი, მოაჭერით კიდეები წინ და უკან, ასევე მოაჭერით გვერდიდან ერთი ზოლი (რომ  არ გადაგორდეს). თითოეული ყაბაყი დავჭრათ აკორდეონივით.

ყაბაყ მოაყარეთ მარილი ზემოდან და ნაჭრებს შორის. დატოვე 15 წუთი.

ამ დროის განმავლობაში პომიდორი და ყველი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. პომიდორი საუკეთესოდ არის დაჭრილი ნახევარ რგოლებად. შემდეგ ყაბაყის თითოეულ ნაჭერს შორის ჩადეთ პომიდვრის ნაჭერი და ყველის ნაჭერი.

შემდეგ აკორდეონებს მოაყარეთ იტალიური მწვანილი და გამოაცხვეთ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

აქ ზეთიც კი ზედმეტი იქნება. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ყველით. მაგალითად, აიღეთ უფრო მდნარი. ან ბოსტნეულის აკორდეონს მოაყარეთ სურნელოვანი პარმეზანი. ნებისმიერ შემთხვევაში, გემრიელ კერძს მიიღებთ სულ რაღაც სამი პროდუქტისგან. თუ ეს რეცეპტი ისევე მოგეწონათ, როგორც მე, შეინახეთ ახლავე!

5
FacebookEmail
previous post
თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად უნდა სცადოთ ეს რეცეპტი.
next post
მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა: არ გამოტოვოთ მათი შეგროვების შანსი ამ სეზონზე.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022

ჩემდა გასაკვირად, ბავშვებსაც კი მოეწონათ ბუნებრივი დელიკატესი.

მაისი 26, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 4

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC