• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად უნდა სცადოთ ეს რეცეპტი.

by ekaterine მაისი 29, 2022
მაისი 29, 2022

მარწყვის შარლოტა

ზაფხულის დასაწყისში არ მეჩქარება მისი ჭამა შაქართან ერთად. ბევრად უფრო მომწონს მარწყვის შარლოტა პირველი მარწყვიდან.

გამოდის არანაკლებ სურნელოვანი ვიდრე კლასიკური. გარდა ამისა, მას აქვს სასიამოვნო კენკრის სიმჟავე და გამოიყურება ძალიან ელეგანტურად. ამ კერძში ყველაზე კარგი ის არის, რომ ზაფხულის სიცხეში მის მოსამზადებლად ღუმელთან დიდხანს დგომა არ მოგიწევთ. სულ რაღაც 15 წუთი – და ნამცხვარი უკვე შეიძლება წინასწარ გახურებულ ღუმელში ჩადოთ.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

სახამებელი 40 გრ

კვერცხი 3 ც.

შაქარი 140 გრ

არაჟანი 150 გრ

მზესუმზირის ზეთი 30 მლ

ვანილინი გემოვნებით

გამაფხვიერებელი 2 ს.კ.

მომზადება

მარწყვი კარგად გარეცხეთ. თითოეული კენკრა გაჭერით შუაზე ან მეოთხედად, თუ მსხვილს აიღებთ.

ღრმა თასში ათქვიფეთ სამი კვერცხი შაქართან ერთად. ათქვიფეთ სანამ მასა არ გათეთრდება (მოცულობაში უნდა გაორმაგდეს). ამას დაახლოებით 5 წუთი დასჭირდება. შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი, მზესუმზირის ზეთი და ვანილინი.

ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს და სიმინდის სახამებელს. დანარჩენს დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები და მოზილეთ რბილი ცომი.

დარჩენილი ცომით შეავსეთ შარლოტა, ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი მარწყვი და გამოაცხვეთ ნამცხვარი ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსზე.

ცომის ნახევარი ჩაასხით ცხიმწასმულ ტაფაში. ზემოდან დაალაგეთ მარწყვის ნახევარი.

იდეალური დესერტი დილის ყავისა და საღამოს ჩაისთვის! და ყოველდღიურიდან სადღესასწაულოზე რომ გადააქციოთ, უბრალოდ მიირთვით მარწყვის ღვეზელი ნაყინთან ერთად. სილამაზისთვის ის ასევე შეიძლება მორთოთ შოკოლადით და ქოქოსის ფანტელებით. თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად უნდა სცადოთ ეს რეცეპტი.

0
FacebookEmail
previous post
ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.
next post
მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი რომ ერთ თვეში ჩემი სასურველი ციფრები გაჩნდება სასწორზე!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022

ჩემდა გასაკვირად, ბავშვებსაც კი მოეწონათ ბუნებრივი დელიკატესი.

მაისი 26, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC