ტაივანის კვერცხის ღვეზელი “კასტელა”
კასტელას კვერცხის ღვეზელი პოპულარული იაპონური დესერტია, რომელმაც მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. ჰაეროვანი დელიკატესი მზადდება ინდუსტრიული მასშტაბით და ექსპორტზე გადის მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში. ტორტი განსაკუთრებით პოპულარულია ტაივანში. სწორედ იქ დაიწყეს მისი დამზადება საკუთარი გზით, მაგრამ ორიგინალს არ ჩამოუვარდება.
დესერტის მოსამზადებლად მნიშვნელოვანია გახსოვდეთ რამდენიმე მნიშვნელოვანი ნიუანსი. პირველ რიგში, ინგრედიენტების რაოდენობა პირდაპირ დამოკიდებულია ფორმის ზომაზე. ჩვენს შემთხვევაში, ჩვენ გვჭირდება კვადრატული 18 სანტიმეტრიანი საცხობი ფორმა. მეორეც, კვერცხის ღვეზელი ცხვება დაბალ ტემპერატურაზე წყლის აბაზანაზე პირდაპირ ღუმელში. არაჩვეულებრივია, არა?
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 100 გრ
კარაქი 100 გრ
რძე 100 მლ
შაქარი 100 გრ
კვერცხი 6 ც
ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით
მომზადება
გამოაცალკევეთ ცილა გულებისგან. ფქვილი გაცერით. შემდეგ ქვაბში შეურიეთ რძე და კარაქი.
გაადნეთ ინგრედიენტები დაბალ ცეცხლზე. ჩაასხით ცხელი ნარევი ფქვილში და საფუძვლიანად აურიეთ. ცომს სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხის გული.
შემდეგ ცომს დაუმატეთ თხევადი ვანილის ექსტრაქტი გემოვნებით. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ თეთრი არ გახდება. შემდეგ, დარჩენილი ცომი დაასხით ცილაში.
ნაზად აურიეთ მასა. ამავდროულად, ცომი მოურიეთ საათის ისრის მიმართულებით.
კვადრატულ საცხობ ჭურჭელს გარედან ამოაკარით ცელოფანი. შემდეგ ფოლგა. შიგნიდან დააფარეთ სქელი პერგამენტი.
ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაასწორეთ ზედაპირი. ფორმა ცომთან ერთად მოათავსეთ სხვა უფრო დიდი ზომის ფორმაში. შეავსეთ იგი ცხელი წყლით მინიმუმ 80 გრადუსით.
ღვეზელი წყლიანი აბაზანათ შედგით ღუმელში 65-70 წუთით 150 გრადუსზე.
ტაივანის კვერცხის ღვეზელი „კასტელა“ მზად არის. მიირთვით დესერტი მართკუთხა ნაჭრებად დაჭრილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ წაუსვათ მას კარაქი. გემრიელად მიირთვით!