POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ჩემდა გასაკვირად, ბავშვებსაც კი მოეწონათ ბუნებრივი დელიკატესი.

by ekaterine მაისი 26, 2022
მაისი 26, 2022

დაშაქრული ხილი მთელი მსხლისგან ძალიან მარტივად

ჩვენს ოჯახში მსხალი მხოლოდ დედაჩემს უყვარს. დანარჩენები მათ მიმართ გულგრილები არიან. ამიტომ, მოსავლის უმეტესი ნაწილი ჩვეულებრივ ლპება. დედა სულ გაბრაზებული იყო ამაზე. ხილის და დედაჩემის ნერვების გადასარჩენად გადავწყვიტე მისგან ხელნაკეთი დაშაქრული ხილი დამემზადებინა. ჩემდა გასაკვირად, ბავშვებსაც კი მოეწონათ ბუნებრივი დელიკატესი.

ვაღიარებ, რომ პროცესი საკმაოდ ხანგრძლივია და ძალისხმევას მოითხოვს. მაგრამ გპირდებით, რომ შედეგით კმაყოფილი დარჩებით. მსხალი ნაჭრებად კი არ დავჭერი, გაფცქვნის შემდეგ მთლიანად მოვხარშე. ასე რომ, ჩირი უფრო მადისაღმძვრელად გამოიყურება და ფორმას შესანიშნავად ინარჩუნებს. ყუნწის წყალობით, დაშაქრული მსხალი წააგავს ქარვის კანფეტს. ერთხელ სცადე და გპირდები არ შეჩერდები.

როგორ მოვამზადოთ ხელნაკეთი დაშაქრული მსხალი

დაშაქრული ხილისთვის შესაფერისია მოუმწიფებელი მსხალი ან მაგარი ხილი. თუ ისინი რბილია, ისინი უბრალოდ დაიშლება. ამათგან ჯემის გაკეთება სჯობს. მომზადების დაწყებამდე სასურველია ნაყოფი სოდის ხსნარში დაასველოთ. ის მისცემს დაშაქრულ ხილს ლამაზ ქარვისფერ ფერს. მსხლის წონა მითითებულია გასუფთავებულ ფორმაში.

ინგრედიენტები

მსხალი 4,1 კგ

შაქარი 2 კგ

წყალი 3,4 ლ

ლიმონმჟავა 0,5 ჩ/კ

სოდა 3 ს/კ .

მომზადება

მსხალი მოაცალეთ კანი და ბირთვი ისე, რომ ნაყოფი დარჩეს მთლიანი და ყუნწიანი. ასევე შეგიძლიათ მსხალი შუაზე გაჭრათ.

ნაყოფს დაასხით 3 ლიტრი წყალი სოდასთან ერთად და გააჩერეთ 2–2,5 საათი. შემდეგ გადაწურეთ სოდის ხსნარი და რამდენჯერმე გარეცხეთ მსხალი ჩვეულებრივი წყლით.

შაქარი და 400 მლ წყალი აურიეთ, სიროფი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ჩაყარეთ მასში მსხალი. აურიეთ, კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე. ნაყოფს დააფარეთ თეფში და ზემოდან დაადეთ სიმძიმე. ასე დატოვეთ 8-10 საათი.

ამოიღეთ მსხალი სიროფიდან და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ნაყოფი ისევ სიროფში დააბრუნეთ, ადუღებიდან 5 წუთი ადუღეთ, გადმოდგით ცეცხლიდან და 8-10 საათით გააჩერეთ. გაიმეორეთ პროცედურა კიდევ 2-ჯერ.

ნაყოფი საცერზე დაყარეთ და სითხე გამოწურეთ. მსხალი დაალაგეთ ელექტრო საშრობის თაროზე და გააშრეთ დაახლოებით 7 დღე. ასევე შეგიძლიათ გაშრობა ღუმელში 150 გრადუსზე ან ფანჯრის რაფაზე თუ მზიანია.

მსხალი სწრაფად ფუჭდება და ასეთი დაშაქრული ხილის შენახვა შესაძლებელია ექვსი თვის განმავლობაში მშრალ, ვენტილირებად ადგილას. თუ გინდათ, რომ კერძი უფრო დიდხანს შეინახოს, გაგზავნეთ მაცივარში და კიდევ უკეთესი საყინულეში. კარამელიზებული ხილი შეიძლება დაემატოს შვრიის ფაფას, ხელნაკეთ ნამცხვრებს ან მიირთვათ კანფეტის ნაცვლად.

3 FacebookEmail
previous post
კარგია, რომ ამ საოცარი ტორტილას რეცეპტი მაქვს. სიამოვნება პირველივე ლუკმიდან.
next post
ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე ფოტოზე.

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა