კარგია, რომ ამ საოცარი ტორტილას რეცეპტი მაქვს. სიამოვნება პირველივე ლუკმიდან.

by ekaterine

მე და ჩემი მეუღლე ცხელი და ახალი საუზმის მოყვარულები ვართ. ამიტომ, ჩვენ ყოველთვის ვცდილობთ მოვიფიქროთ რაიმე საინტერესო. და ჩვენი ფავორიტია ტორტილები მწვანე ხახვით. სხვათა შორის, რეცეპტი ჩემმა ქმარმა იპოვა და თავიდანვე შეგვიყვარდა.

მსურს გაგიზიაროთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი.

ტორტილები მწვანე ხახვით

ინგრედიენტები

100 მლ წყალი

0,25 ჩ.კ მარილი

150 გრ ფქვილი

30 გ მწვანე ხახვი

მწიკვი სოდა

50 გრ მყარი ყველი

ინგრედიენტები შესაწვავად

0,25 ჭ. ფქვილი

0,25 ჭ. სიმინდის სახამებელი

20 გრ კარაქი

მზესუმზირის ზეთი

მომზადება

შეურიეთ წყალი და მარილი. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიური ცომი. გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში.

 

შემდეგ ცომი გაყავით 4 ნაწილად. თითოეული მოზილეთ ცალ-ცალკე, გააბრტყელეთ ბურთულებად. გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი.

ამასობაში ხახვი დაჭერით, დაუმატეთ ცოტაოდენი სოდა. ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ ხახვი შეწვის შემდეგაც მწვანე დარჩეს. ცალკე გახეხეთ მყარი ყველი სახეხზე.

ახლა, ცალკე კონტეინერში, შეურიეთ მეოთხედი ჭიქა ფქვილი იმავე რაოდენობის სახამებელს. ეს ნარევი უხვად მოაყარეთ სუფრას, მოათავსეთ ცომის პირველი ნაჭერი და გააბრტყელეთ. იგივე გააკეთე სხვებით.

შემდეგ მოაყარეთ ცომის პირველ ნაჭერს ფქვილისა და სახამებლის ნარევი. ზემოდან დადეთ მეორე. გაიმეორეთ ეს 4-ჯერ. ცომის ყველა ფენა  გააბრტყელეთ.  ასე ცომი რაც შეიძლება ელასტიური და თხელი გამოვა.

ახლა გამოყავით ცომის ფენები, წაუსვით თითოეულს კარაქი. ზემოდან მოაყარეთ ხახვი და გახეხილი ყველი. შეახვიეთ კონვერტივით. შეწვით ცხელ ტაფაში.

ახლა თქვენც იცით, როგორ მოამზადოთ ეს მშვენიერი ნამცხვრები მწვანე ხახვით. როგორც ხედავთ, ეს შეუძლებელია იყოს ძნელი. საფუარი არ არის საჭირო, არ გჭირდებათ ღუმელის ჩართვა.  ვიმედოვნებთ, რომ სახლშიც მოგეწონებათ ეს რეცეპტი.

 

Related Articles