ნამდვილი ქაბაბი ამის გარეშე არ გამოვა!

by ekaterine

პიკულირებული ხახვი

უმი ხახვი ემატება ბევრ კერძს, ხშირად სალათებში. უბრალოდ, ამ ცხარე ბოსტნეულის მკვეთრი გემო და მძაფრი სუნი ყველას არ მოსწონს. რა თქმა უნდა, ტკბილი ხახვი ოდნავ სიმწარით ანიჭებს სურნელს სალათებსა და კერძებს, მაგრამ რა მოხდება, თუ ძალიან მწარე ჯიშს წააწყდებით?

არსებობს მარტივი და დადასტურებული გზა ხახვის მწნილის მთავარ კერძში დამატებამდე. ასეთი დამუშავების შემდეგ, ხახვი შეიძლება გამოვიყენოთ როგორც დამოუკიდებელ საჭმელად, ასევე შესაფერისი ხორცისთვის, მოხარშული ბოსტნეულისთვის და უბრალოდ პურისთვის. სურნელოვანი, ხრაშუნა და ტკბილი ხახვი შეგიცვლით განწყობილებას.

გამოიყენეთ ძმარი 9%, და წინასწარ ადუღეთ წყალი და გააგრილეთ. აღსანიშნავია, რომ წითელ და თეთრ ხახვ ცალ-ცალკე ამწნილებენ.

ინგრედიენტები

ხახვი 3 ც

წყალი 1 ჭიქა

ძმარი 4 ს.კ.

შაქარი 1 ს.კ.

მარილი 1 ჩ/კ

კამა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი დავჭრათ რგოლებად ან ნახევარ რგოლებად. შეეცადეთ იყოს რაც შეიძლება თხელი.

აურიეთ ყინულიანი ცივი ანადუღარი წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი. მიაღწიეთ კომპონენტების სრულ გახსნას.

ხახვს დაასხით მარინადი და გააჩერეთ 20 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ გადაწურეთ სითხე – ხახვი საჭმელად მზადაა!

დამწნილებული ხახვი შეგიძლიათ მიირთვათ არა მარტო ხორცთან და თევზთან ერთად. ასევე გამოიყენება სალათებისა და წვნიანი ბურგერის დასამზადებლად. თუ არ მოგწონთ მწარე გემო, გამოიყენეთ უფრო დელიკატური წითელი ხახვი (ასევე უწოდებენ იალტას). გემრიელად მიირთვით!

 

 

Related Articles