სწორად მომზადებული ცომი წარმატების 90%-ია! პიცა-საუკეთესო იტალიური ტრადიციებით.

by ekaterine

პიცის თხელი ცომის რეცეპტი, როგორც პიცერიაში

ალბათ ძნელია იპოვოთ ადამიანი, ვისაც პიცა არ უყვარს. შესანიშნავ კერძს შეუძლია გულგრილი მჭამელის ყველაზე ცივი და ყინულის გულიც კი გაადნოს. პიცა არის იტალიური სამზარეულოს შედევრი. დღეს კი ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი, რბილი და თხელი საფუარის ცომი ხელნაკეთი პიცისთვის. შევსება შეიძლება იყოს აბსოლუტურად ნებისმიერი. საკუთარ თავს არაფერს უარვყოფ და ისიამოვნე საუკეთესოდ! მაგალითად, რეცეპტების მიხედვით მომზადებული კერძები, რომლებსაც სიყვარულით ვირჩევთ ჩვენი მკითხველისთვის.

სწორად მომზადებული ცომი – 90% წარმატებაა! ამგვარ პიცას ცნობილი მულტფილმიდან თაგვი რემიც კი შეაქებდა. ის, რა თქმა უნდა, ფრანგული რესტორნის შეფ-მზარეულია. მაგრამ რადგან მან ბევრი რამ იცის კულინარიის შესახებ, მაშინ შეიძლება დაფასდეს იტალიური რეცეპტი. აბა, დავიწყოთ მომზადება!

გემრიელი თხელი პიცის ცომი

ინგრედიენტები

400 გ გაცრილი უმაღლესი ხარისხის ხორბლის ფქვილი

220 მლ სუფთა წყალი

8 გ მშრალი საფუარი

0,5 ჩ.კ მარილი

2, 5 ს.კ. რაფინირებული ზეითუნის ზეთი

1 ს.კ. გრანულირებული შაქარი

მომზადება

კარგად გაასუფთავეთ სამუშაო ზედაპირი, რომელზეც ცომს დაამუშავებთ. ამის შემდეგ სუფრაზე 400გრ ხორბლის ფქვილი გასცერით. ფქვილში გააკეთეთ პატარა ხვრელი. საფუარი, მარილი და გრანულირებული შაქარი შეურიეთ 220 მლ სუფთა წყალს. და ჩაასხით ფქვილში.

მოზილეთ ცომი ხელებით,  თანდათან დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და გააგრძელეთ ცომის საფუძვლიანად ზელვა ხელით, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური. შემდეგ მზა ცომი გააბრტყელეთ ბურთად და გადაიტანეთ თასში. დააფარეთ სუფთა პირსახოცი ან ქაღალდის ხელსახოცი და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი. თუ ყველაფერი სწორად გააკეთეთ, მაშინ ფაქტიურად ორი-სამი წუთის შემდეგ ცომი გაორმაგდება ზომაში.

ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან მიიღება პიცის ორი ფენა. ამიტომ, ცომი უნდა გაყოთ ორ თანაბარ ნაწილად და გააბრტყელოთ თხელ ფენად. საცხობ ფირფიტას, რომელშიც პიცას გამოაცხობთ, წაუსვით ზეითუნის ზეთი ან დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი. ზემოდან მოათავსეთ ცომი. წაუსვით მას ცოტაოდენი ტომატის სოუსი და მოაყარეთ თქვენი საყვარელი გულსართები. არ დაგავიწყდეთ მყარი ყველის მოყრა!

პიცას ვაგზავნით 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 12-14 წუთის განმავლობაში. თუ ზედა და ქვედა წვა ერთდროულად არ გაქვთ, მაშინ უნდა შეამციროთ ტემპერატურა და გაზარდოთ გამოცხობის დრო.

ჩემი საყვარელი პიცის გულსართი არის პროშუტო. გაბრტყელებულ ცომის ფენას ვასხამ სოუსს. ზემოდან კი იტალიური ლორისა და ჩერი პომიდვრის თხელ ნაჭრებს ვაწყობ. ნამცხვარს ასევე წვრილ სახეხზე გახეხილ ნიგოზს და პარმეზანს ვაყრი. ზემოდან ყველაფერს რუკოლით ვაფორმებ და გამოსაცხობად ვაგზავნი. ეს გემრიელია. სცადე!

გააზიარეთ კომენტარებში რომელი პიცა მოგწონთ უფრო მეტად: ხელნაკეთი თუ რესტორნის. ასევე შეგიძლიათ გაგვიზიაროთ თქვენი საყვარელი სოუსისა და ცომის რეცეპტები.

Related Articles