ყირიმის ხრაშუნა ჩებურეკები: ასეთ ცომს არ ველოდი, არც ერთი ჩებურეკი არ გაფუჭებულა! ჩემმა ქმარმა აღიარა, რომ მას ჩებურეკის გამო ვუყვარვარ. 😂

by ekaterine

ხრაშუნა  ჩებურეკების რეცეპტი

თქვენ უნდა გქონდეთ ძლიერი გამძლეობა, რომ არ იყიდოთ ქუჩაში საკვები, ძნელია თავის შეკავება სურნელოვანი მაღაზიების გვერდით და ყოველ ჯერზე, თითქოს ეს პირველად ხდება, მუცელი გტკივდება, მაგრამ, როგორც ჩანს, ცდუნებას ვერ ვუძლებთ.

თუ ნამდვილად გსურთ ცხიმიანი საკვები, სჯობს დრო დაუთმოთ მის მომზადებას სახლში ახალი პროდუქტებისგან, ვიდრე იტანჯოთ უვარგისი ნაყიდი ჩებურეკის გამო. მაგრამ სახლშიც კი, შეიძლება ვერ მოხერხდეს სრულყოფილი ჩებურეკის მომზადება. ამჯერად ყველაფერი გამოვა.

ყირიმის ჩებურეკები

ხრაშუნა, მაგრამ არა ძალიან ბევრი, წვნიანი ცხიმიანი ჩებურეკები ხორცის შიგთავსით, არა, არა და მაინცდამაინც  გზაზე მოგინდებათ მისი ყიდვა. მაგრამ ხელნაკეთი ყოველთვის უკეთესია. ნუ შეგეშინდებათ სახლში მომზადების, ასე რომ თქვენ მაინც გეცოდინებათ, საიდან მოვიდა შიგთავსის ხორცი.  გეტყვით, როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ყირიმის ჩებურეკები სახლში ერთ საათზე ნაკლებ დროში.

ინგრედიენტები

600გრ ფქვილი

300 მლ წყალი

1 კვერცხის გული

300 გ დაფქული ხორცი

1 ხახვი

3 ს.კ. მცენარეული ზეთი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

თასში გავცრათ ფქვილი.
გული და მარილი აურიეთ, გული კარგად ათქვიფეთ და დაუმატეთ წყალი, ისევ აურიეთ ყველაფერი.

თანდათანობით ჩაასხით კვერცხის მასა ფქვილში და აურიეთ ცომი. თუ ცომი მყარია, დაამატეთ ცოტა წყალი.
როცა ცომი ფანტელებად დაიშლება, მას მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. მოზელილი ცომი ოდნავ ფხვიერია.

ცომი შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.

გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ხახვი.

დაფქული ხორცი შეურიეთ ხახვს. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

ცომი გაყავით თანაბარ ნაწილებად და თითოეული გააბრტყელეთ თხელ ფენად, რომ მიიღოთ პატარა მრგვალი ნაჭრები.

ხორცის შიგთავსი თანაბრად დადეთ ცომის ნახევრებზე და ზემოდან დააფარეთ ჩებურეკის მეორე ნახევარი.
კარგად შეკარით კიდეები და ნაზად გააბრტყელეთ მზა ჩებურეკი. იმისათვის, რომ ჩებურეკის კიდეები თანაბარი იყოს, დაკეცილ ჩებურეკს დაადეთ სასურველი დიამეტრის ფირფიტა და მის გასწვრივ ნაპირი გამოჭერით.

გააცხელეთ ტაფა ზეთით და შეწვით ჩებურეკები ოქროსფერამდე.

ხრაშუნა ნამცხვრები დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი მოაცილოთ. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან 12 ხრაშუნა ლამაზმანი მიიღება.

ხრაშუნა ყირიმის ჩებურეკები იდეალურად ერწყმის ცხარე და სურნელოვან სოუსებს. ხელნაკეთი სოუსი მყისიერად შეგიძლიათ მოამზადოთ ყველა გემოვნებისთვის, თქვენ დაივიწყებთ მაღაზიაში ნაყიდი მაიონეზისა და კეტჩუპის არსებობას, როდესაც ნახავთ საოცარი ხელნაკეთი სოუსების არჩევანს.

ბევრი სოუსი ბევრი არასდროს არის, მთავარია მასში ჩაასველოთ რამე: შემწვარი ხახვის რგოლებიც კი ხდება გემრიელი საჭმელი, როცა კარგი სოუსია.

გაუზიარეთ ხელნაკეთი ჩებურეკების რეცეპტი თქვენს მეგობრებს სოციალურ ქსელებში, ან უკეთესი, მიართვით მათ ხრაშუნა გემრიელობა.

Related Articles