საოცრად ნაზია და პირში დნება. როგორც ჩანს პროფესიონალი ვხდები. 💪

by ekaterine

ნაზი ეკლერები მცენარეული ზეთით და წყლით

არ მოუსმინოთ, თუ ვინმე ამბობს, რომ ეკლერი რძისა და კარაქის გარეშე არ გამოვა. გთავაზობთ საუკეთესო რეცეპტს – ეკლერები მცენარეულ ზეთში და წყალში. მათ აქვთ შესანიშნავი გემო!

ისინი შესანიშნავად ინარჩუნებენ ფორმას, დიდხანს არ სველდებიან და შერწყმულია ნებისმიერი შიგთავსით, ტკბილით და მარილიანით. ეკლერების გასაკეთებლად, უბრალოდ მიჰყევით მომზადების და გამოცხობის ინსტრუქციას.

როგორ მოვამზადოთ ეკლერები მცენარეულ ზეთში და წყალში

და აქ მხოლოდ 2 მნიშვნელოვანი წესია: ცომში კვერცხებს თითო-თითოს ვათქვეფთ და ღუმელის კარს არ ვაღებთ.

ეკლერები სათანადოდ უნდა გაშრეს. არ გამოიღოთ ისინი ღუმელიდან დროზე ადრე, მაშინაც კი, თუ პროდუქტი მზად არის. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეკლერები სწრაფად გახდება რბილი და დაეცემა.

უფრო მოსახერხებელია ცომის დადება საცხობ ფირფიტაზე საკონდიტრო პარკით. თუ არ გაქვთ, გამოიყენეთ მჭიდრო ცელოფნის ჩანთა დაჭრილი ბოლოთი. ან სცადეთ პერგამენტის ქაღალდის ჩანთის გაკეთება ნახვრეტით.

ინგრედიენტები

წყალი 200 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მარილიგემოვნებით

შაქარი 1 ჩ/კ

ხორბლის ფქვილი 160 გრ

კვერცხი 5 ც.

მომზადება

პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი და მცენარეული ზეთი. დაამატეთ მარილი და შაქარი. ქვაბი დადგით გაზქურაზე, შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ჩაყარეთ ფქვილი მდუღარე ნარევში და განუწყვეტელი მორევით გახსენით ფქვილის ყველა კოშტი. ამას დაახლოებით 1,5-2 წუთი დასჭირდება.

გაციებულ მოხარშულ ცომში შეაზილეთ კვერცხები სათითაოდ. ყოველ ჯერზე აურიეთ ენერგიულად და საფუძვლიანად. ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი, გლუვი და ბლანტი. ცომი კედლებს ადვილად უნდა სცილდებოდეს.

საცხობი ფურცელი დაფარეთ პერგამენტით. ნარევი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში, რომელიც აღჭურვილია ვარსკვლავის წვერით. ცომი ჩანთიდან საცხობ ფირფიტაზე გადაწურეთ დაახლოებით 3 სმ მანძილზე ისე, რომ ეკლერები გამოცხობისას ერთმანეთს არ შეეკრას.

საცხობი ფურცელი შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში საშუალო დონეზე. აცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და აცხვეთ კიდევ 25 წუთი. არ გააღოთ ღუმელის კარი!

გამოიღეთ საცხობი ფურცელი ღუმელიდან, გააგრილეთ ეკლერები და შეავსეთ კრემით ან გულსართით თქვენი გემოვნებით.

ვიმედოვნებთ, რომ რეცეპტმა იმდენად შთაგაგონათ, რომ უახლოეს მომავალში ეკლერების მთას გამოაცხობთ. გაახარეთ თქვენი ოჯახი , დარწმუნებული ვართ, რომ გემრიელად მიირთმევთ!

Related Articles