• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

საოცრად ნაზია და პირში დნება. როგორც ჩანს პროფესიონალი ვხდები. 💪

by ekaterine მაისი 19, 2022
მაისი 19, 2022

ნაზი ეკლერები მცენარეული ზეთით და წყლით

არ მოუსმინოთ, თუ ვინმე ამბობს, რომ ეკლერი რძისა და კარაქის გარეშე არ გამოვა. გთავაზობთ საუკეთესო რეცეპტს – ეკლერები მცენარეულ ზეთში და წყალში. მათ აქვთ შესანიშნავი გემო!

ისინი შესანიშნავად ინარჩუნებენ ფორმას, დიდხანს არ სველდებიან და შერწყმულია ნებისმიერი შიგთავსით, ტკბილით და მარილიანით. ეკლერების გასაკეთებლად, უბრალოდ მიჰყევით მომზადების და გამოცხობის ინსტრუქციას.

როგორ მოვამზადოთ ეკლერები მცენარეულ ზეთში და წყალში

და აქ მხოლოდ 2 მნიშვნელოვანი წესია: ცომში კვერცხებს თითო-თითოს ვათქვეფთ და ღუმელის კარს არ ვაღებთ.

ეკლერები სათანადოდ უნდა გაშრეს. არ გამოიღოთ ისინი ღუმელიდან დროზე ადრე, მაშინაც კი, თუ პროდუქტი მზად არის. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეკლერები სწრაფად გახდება რბილი და დაეცემა.

უფრო მოსახერხებელია ცომის დადება საცხობ ფირფიტაზე საკონდიტრო პარკით. თუ არ გაქვთ, გამოიყენეთ მჭიდრო ცელოფნის ჩანთა დაჭრილი ბოლოთი. ან სცადეთ პერგამენტის ქაღალდის ჩანთის გაკეთება ნახვრეტით.

ინგრედიენტები

წყალი 200 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მარილიგემოვნებით

შაქარი 1 ჩ/კ

ხორბლის ფქვილი 160 გრ

კვერცხი 5 ც.

მომზადება

პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი და მცენარეული ზეთი. დაამატეთ მარილი და შაქარი. ქვაბი დადგით გაზქურაზე, შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ჩაყარეთ ფქვილი მდუღარე ნარევში და განუწყვეტელი მორევით გახსენით ფქვილის ყველა კოშტი. ამას დაახლოებით 1,5-2 წუთი დასჭირდება.

გაციებულ მოხარშულ ცომში შეაზილეთ კვერცხები სათითაოდ. ყოველ ჯერზე აურიეთ ენერგიულად და საფუძვლიანად. ცომი უნდა იყოს ერთგვაროვანი, გლუვი და ბლანტი. ცომი კედლებს ადვილად უნდა სცილდებოდეს.

საცხობი ფურცელი დაფარეთ პერგამენტით. ნარევი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში, რომელიც აღჭურვილია ვარსკვლავის წვერით. ცომი ჩანთიდან საცხობ ფირფიტაზე გადაწურეთ დაახლოებით 3 სმ მანძილზე ისე, რომ ეკლერები გამოცხობისას ერთმანეთს არ შეეკრას.

საცხობი ფურცელი შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში საშუალო დონეზე. აცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და აცხვეთ კიდევ 25 წუთი. არ გააღოთ ღუმელის კარი!

გამოიღეთ საცხობი ფურცელი ღუმელიდან, გააგრილეთ ეკლერები და შეავსეთ კრემით ან გულსართით თქვენი გემოვნებით.

ვიმედოვნებთ, რომ რეცეპტმა იმდენად შთაგაგონათ, რომ უახლოეს მომავალში ეკლერების მთას გამოაცხობთ. გაახარეთ თქვენი ოჯახი , დარწმუნებული ვართ, რომ გემრიელად მიირთმევთ!

3
FacebookEmail
previous post
მოხარშული კრემის სწორი რეცეპტი. ღირს ამაზე დაფიქრება, მაშინვე ვგრძნობ გემოს.
next post
დიეტოლოგმა მიმასპინძლდა ამ ნამცხვრებით. გული არ დაგწყდეთ, შეგიძლიათ მიირთვათ! აქ იდეალური შემადგენლობაა!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 4

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC