თეთრ კომბოსტოს ძმრიან წყალში ვასველებ და შედეგად პიცას ვიღებ!

by ekaterine

კომბოსტო შესანიშნავი პროდუქტია სამზარეულოში ექსპერიმენტებისთვის.  მისი ღვეზელი მშვენიერია, კომბოსტოს  ბლინები და თუნდაც სტეიკები ღუმელში შეუძლებელია არ მიირთვათ. დღეს კი გეტყვით, რამდენად გემრიელია კომბოსტოს მომზადება ტაფაში კორეული რეცეპტის მიხედვით. მოსაწყენ კომბოსტოს კერძს დააფასებს ისინი, ვინც  ფიგურას უფრთხილდება და ასევე ის, ვისაც უბრალოდ უყვარს გემრიელად ჭამა.

რეცეპტის საუკეთესო თვისება ის არის, რომ ეს საუზმეზე ან ლანჩზე შეგიძლიათ მიირთვათ დიდი სიამოვნებით. კომბოსტოს ტაფაში მომზადება საკმაოდ მარტივია, მაგრამ საბოლოოდ გამოდის… კომბოსტოს პიცა! თუ გიყვართ პიცა და ყოველთვის საკუთარ თავს ადანაშაულებთ ყოველ ლუკმაში, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. ამ კერძს ზაფხულში გირჩევთ. არა მაფინი, მხოლოდ ბოსტნეული, ყველი და ძეხვეული!

ინგრედიენტები

180 გრ კომბოსტო

2 კვერცხი

3 ს.კ. ტომატის პასტა

70 გრ მოცარელა

150 გრ ძეხვი

1/2 ხახვი

2 ს.კ.  ძმარი

მომზადება

180 გრ თეთრი კომბოსტო დაჭერით ზოლებად და დაასხით წყალი 2 ს.კ.  ძმრით. დატოვე კომბოსტო ამ მარინადში 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ საჭირო იქნება კომბოსტოს რამდენჯერმე გარეცხვა სუფთა წყლით.

100 გრ ხახვი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. შემდეგ ძეხვი ან სოსისი დავჭრათ თხელ წრეებად. საინტერესოა, რომ კორეელები შეპყრობილნი არიან პროდუქტების სისუფთავით. მომზადების პროცესში დიასახლისი ძეხვს ჭრის და 2 წუთის განმავლობაში ცხელ წყალში ასველებს რამდენიმე წუთით, რათა პროდუქტს მავნე დანამატები მოაცილოს.

ღრმა თასში ათქვიფეთ ორი კვერცხი. დაასხით კომბოსტოს და ყველაფერი კარგად აურიეთ ჩანგლით. მცენარეული ზეთით გაცხელებულ ტაფაზე შეწვით კომბოსტოს ბლინი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი, სახურავის ქვეშ ორივე მხრიდან, რათა კომბოსტო მოიხარშოს. ბლინი რომ არ დაიშალოს, გადააბრუნეთ თეფშით.

ახლა შეამცირეთ ცეცხლი და კომბოსტოს ძირზე წაუსვით ტომატის სოუსი, პიცის სოუსი ან კეტჩუპი. მოშუშული პომიდვრისგან შეგიძლიათ სოუსი მოამზადოთ ან დაკონსერვებული აიღოთ, ეს კიდევ უფრო გემრიელი იქნება.

ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ხახვი, ძეხვი და გახეხილი ყველი. წელვადობისთვის, მოცარელა ყველაზე შესაფერისია. მაგრამ შეგიძლიათ აიღოთ ნებისმიერი მყარი ყველი.
მოხარშეთ კომბოსტოს პიცა დახურული სახურავით, სანამ ყველი არ გადნება. შემდეგ გადაიღეთ პიცა თეფშზე და არ დაიმორცხვოთ, მიირთვით თითოეული ნაჭერი სიამოვნებით.

კორეული რეცეპტები ძალიან შთამაგონებს და ატმოსფერო, რომელშიც კორეელი ქალები საჭმელს ამზადებენ, დამამშვიდებელია. მათ სახლში გრძნობთ სითბოს და კომფორტს, მაგრამ კერძები, განსაკუთრებით ზაფხულის და მსუბუქი, გსურთ დაუყოვნებლივ მოამზადოთ.

კომბოსტოს პიცია ცომის პიცის გემრიელი ალტერნატივაა. შეგიძლიათ მიირთვათ ეს კერძი სინანულის გარეშე, სიამოვნებისთვის. და ეს გემრიელი კერძი მოეწონებათ ბავშვებს, ქმრებს და სტუმრებს. ნუ შეგეშინდებათ ექსპერიმენტების გაკეთება და აუცილებლად უპასუხეთ კომენტარებში, თუ აპირებთ კომბოსტოს პიცის მომზადებას. სასიამოვნო დღეს და კულინარიულ თავგადასავლებს გისურვებთ.

 

Related Articles