• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

by ekaterine მაისი 11, 2022
მაისი 11, 2022

კიტრი მარინირებული ჩილის კეტჩუპით

კიტრის მომზადება ზამთრისთვის წმინდა საქმეა. უფრო მეტიც, ჩემი ოჯახი ზამთრის დაწყებამდე იწყებს მათ გასინჯვას. მე არ ვიყენებ რთულ რეცეპტებს. მირჩევნია სანდო და პირადად გამოცდილი მეთოდები. ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მისი ხრაშუნის ხმას გაიგებთ! ასეთი კერძი ყოველთვის მისასალმებელი სტუმარია სადილად მაგიდასთან. გამომცხვარი კარტოფილის, მწვადის და სხვა საყვარელი კერძებისთვის თამამად მივირთმევ ჩილის კეტჩუპთან ერთად მარინირებულ კიტრს.

ინგრედიენტები

კიტრი 3,5 კგ

კეტჩუპი 8 ს.კ.

წყალი 1,5 ლ

შაქარი 100 გ

მარილი 2 ს.კ.

ძმარი 100 მლ

შავი პილპილი (ბარდა) 40 ც

ნიორი 2 ც

დაფნის ფოთოლი 16 ც

კამა გემოვნებით

მომზადება

უპირველეს ყოვლისა, მოამზადეთ კიტრი: გარეცხეთ, მოაჭერით ბოლოები და შეავსეთ ცივი წყლით. დატოვე ბოსტნეული წყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში. ამასობაში შეგიძლიათ კონტეინერის სტერილიზაცია.
გამოვიყენეთ მხოლოდ ლიტრიანი ქილები. თითოეულის ბოლოში დადეთ 5 წიწაკის მარცვლები, 4 კბილი. ნიორი, 2 დაფნის ფოთოლი და კამის ქოლგა. გემოვნებით დაამატეთ ხრენის ფოთოლი.

ჩაალაგეთ კიტრი სანელებლებსა და მწვანილებზე. ცალკე ქვაბში აურიეთ 1,5 ლიტრი წყალი ჩილის კეტჩუპით, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. ეს ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ, დაასხით მარინადი ქილებში. დააფარეთ კონტეინერს ხუფები და ფრთხილად გადაიტანეთ წყლის ქვაბში. ბლანკების სტერილიზაცია 10 წუთის განმავლობაში საკმარისია. შემდეგ მოხუფეთ ქილები.

კონსერვი გადაატრიალეთ თავდაყირა და თბილად შეფუთეთ. როცა ქილები გაცივდება, წაიღეთ სარდაფში ან შეინახეთ საკუჭნაოში. მიირთვით კიტრი ცივი.

სხვათა შორის, ოლივიეში ჩილის კეტჩუპთან ერთად მარინირებულ კიტრებს ყოველთვის ვამატებ. ეს სალათს უფრო ცხარეს ხდის. მათთან ერთად შეგიძლიათ მოამზადოთ საინტერესო სოუსი მწვადისთვის. უბრალოდ შეურიეთ მაიონეზი დაჭრილ ნიორს და გახეხილ კიტრს. როგორ მოგწონთ რეცეპტი? გაგვიზიარე შენი აზრი!

0
FacebookEmail
previous post
თეთრ კომბოსტოს ძმრიან წყალში ვასველებ და შედეგად პიცას ვიღებ!
next post
მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

თეთრ კომბოსტოს ძმრიან წყალში ვასველებ და შედეგად პიცას...

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    რომელია ფეხმძიმედ? გამოცანები, რომელთა შესრულებაც მხოლოდ მაღალი დონის ინტელექტუალებს შეუძლიათ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC