• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მას შემდეგ, რაც ამ კერძის მომზადება გადავწყვიტე, მაშინვე მომიწია რაღაც დანამატის მოსატანად სირბილი. ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებულს შეუდარებელი გემო აქვს.

by ekaterine მაისი 10, 2022
მაისი 10, 2022

ქაშაყი მდოგვის სოუსში

თევზის ყველა გულშემატკივარი დააფასებს ამ რეცეპტს.  ქაშაყი მდოგვის სოუსში არის გასაოცარი კერძი, რომელიც უფრო და უფრო გინდება. ამიტომ, უმჯობესია დაუყოვნებლივ მოამზადოთ ასეთი კერძი რეზერვში. დარწმუნებული იყავით, დანამატისთვის მოგიწევთ სირბილი, როცა სტუმრები ასეთ გემრიელ ქაშაყს მოსინჯავენ.

რა თქმა უნდა, ამ კერძის წარმატების საიდუმლო საოცარ სოუსშია. ეს არ არის ხემსი, მაგრამ ნამდვილი კერძია. ამიტომ, თქვენი მთავარი მისიაა დროულად გაჩერდეთ, რათა არ შეჭამოთ ყველა თევზი ერთდროულად.

როგორ მოვამზადოთ ქაშაყი მდოგვის სოუსში

გემრიელი სოუსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ტკბილი მდოგვი, მაიონეზი, შაქარი, ზეითუნის ზეთი და ციტრუსის წვენი. ლაიმაც და ლიმონიც იდეალურია. ასევე იცოდეთ, რომ ზეითუნის ზეთი შეიძლება შეიცვალოს მცენარეული ზეთით. შედეგად, სოუსი კვლავ ძალიან ცხარე და არომატული იქნება.

ინგრედიენტები

ქაშაყი 2 ც

ხახვი 1 ც

კამა გემოვნებით

მდოგვი 2 ს.კ.

მაიონეზი 1 ს.კ.

ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.

შაქარი 0,5 ჩ/კ

ლაიმი 1 ც

მომზადება

ხახვი დავჭრათ ძალიან თხელ ნახევარ რგოლებად. ჩვენ დავანაწევრებთ მათ და ვაგზავნით კონტეინერის ძირში, რომელშიც თევზი იქნება მარინირებული.

ჩვენ ვარჩევთ  დამარილებული ქაშაყს ფხებისგან. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად (2,5 სმ ზომის). ხახვზე მოვაყაროთ ქაშაყი.

კამა წვრილად დაჭერით. ჩვენ მას თევზს ვაყრით.

ჩვენ ვამზადებთ სოუსს. ღრმა კონტეინერში შეურიეთ ტკბილი მდოგვი, მაიონეზი, შაქარი და 1 ლაიმის წვენი. საფუძვლიანად აურიეთ. ვამატებთ ზეითუნის ზეთს. ისევ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ქაშაყს დაასხით სოუსი. ყველა ინგრედიენტს ვურევთ.

დააფარეთ კონტეინერს სახურავი. გააჩერეთ თევზი 3 საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.

ამ გზით შეგიძლიათ ქაშაყი ივასის მომზადებაც. ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებულ შორეულ აღმოსავლეთის სარდინს შეუდარებელი გემო აქვს. მერწმუნეთ, ის არაფრით ჩამოუვარდება ჩვეულებრივ ქაშაყს. დაამარილეთ ორი სახეობის თევზი და განსაზღვრეთ თქვენი საყვარელი. შემდეგ სცადეთ მოამზადოთ ქაშაყი მარილწყალში, რაც გამომცხვარი კარტოფილის შესანიშნავი თანმხლებია. გვითხარით კომენტარებში, როგორ ამარინადებთ ამ თევზს.

0
FacebookEmail
previous post
დესერტის ნაღების გემომ შეიძლება გაგაგიჟოს!
next post
თუ კარტოფილს გავფცქვნი, ჩემი ოჯახი ბლინებს არ დაელოდება. მათ იციან, რომ რაღაც უფრო გემრიელი გველოდება!

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    დიდი ხანია ნუთელას სახლში ვამზადებ. ისეთი გემრიელია, ნაყიდისგან ვერ არჩევენ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC