ვაფლის საცხობი რომ გაფუჭდა, ვიფიქრე, რომ ჩემი საყვარელი დესერტის დათმობა მომიწევდა. 🧇😔 მაგრამ ვიპოვე კიდევ ერთი გზა, რომ რაღაც გემრიელობით ვისიამოვნო. 😉

by ekaterine

ლავაშის მილები ხაჭოს შევსებით ტაფაში

ადრე ლავაშიდან ყველანაირ საჭმელს ვამზადებდი. მაგრამ გასულ წელს აღმოვაჩინე ამ უფუარი ცომის ფურცლის მრავალფეროვნება. მას შეუძლია შეცვალოს მრავალი პროდუქტი, განსაკუთრებით თუ გსურთ სწრაფად გააკეთოთ ყველაფერი. გამომგონებელმა დიასახლისებმა ისწავლეს ლაზანია, ღვეზელები და ცნობილი ნაპოლეონიც კი ამ პურიდან. მართალია, კერძების გემო ოდნავ განსხვავებულია. ამიტომ, მომწონს უფრო მარტივი ვარიანტები, როგორიცაა ლავაშის რულონები ტაფაში.

მათი მომზადება შესაძლებელია სრულიად განსხვავებული შიგთავსით. გამოიყენება ყველი, კარტოფილი და სხვა ბოსტნეული. იქ ყველაფერი მარტივია: შიგთავსი გადაახვიეთ ფურცელში და შეაწითლეთ, რათა საჭმელი ხრაშუნა გახდეს. დღევანდელი მილები იქნება ტკბილი, ხაჭოს შევსებით. ოღონდ არა უბრალო, არამედ კრემით. ასეთი დელიკატესი გაახარებს როგორც ბავშვებს, ისე მოზრდილებს.

როგორ მოვამზადოთ შემწვარი ლავაშის რულონები ხაჭოთი

ინგრედიენტები

კვერცხი 1 ც

შაქარი 70 გ

ვანილის შაქარი 1 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

რძე 150 მლ

კარაქი 40 გრ

ხაჭო 200 გრ

ლავაში 2–3 ც

შაქრის პუდრა გემოვნებით

მომზადება

ქვაბში ათქვიფეთ კვერცხი ფქვილთან, ჩვეულებრივ და ვანილის შაქართან ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაასხით რძე და კვლავ აურიეთ. ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და მუდმივად აურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე.

კრემი გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ კარაქი. ურიეთ სანამ არ დაიშლება. შემდეგ მასას გადააფარეთ  და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე სრულ გაგრილებამდე.

გაციებული კრემი აურიეთ, შემდეგ დაუმატეთ ხაჭო და ისევ კარგად აურიეთ. იმისათვის, რომ შევსება უფრო ნაზი იყოს, ხაჭო შეიძლება წინასწარ დაფქვათ.

ლავაში დავჭრათ პატარა ოთხკუთხედებად 12 x 15 სმ. თითოეული ფურცელი შეზეთეთ ხაჭოს კრემით და გადაახვიეთ მილებად. ასევე შეგიძლიათ შიგთავსი ერთ კიდეზე გაანაწილოთ და ისე შეფუთოთ.

ტაფა შეზეთეთ მზესუმზირის ზეთით და შეწვით მილები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. მზა დესერტს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ასე მარტივად შეგიძლიათ გაანებივროთ თქვენი ოჯახი ხრაშუნა კერძებით ყველაზე ნაზი ხაჭოს კრემით. და გახსოვდეთ, თქვენ არ გჭირდებათ ღუმელი. ერთი პორციიდან 20 ცალზე მეტს ვიღებ. Მაგრამ ფრთხილად იყავი! არსებობს ყველაფრის მარტო ჭამის რისკი.

Related Articles