მე არ ვყინავ და არ ვხარშავ მარწყვს, მე მაქვს ჩემი მეთოდი, რომ კენკრა მთელი წლის განმავლობაში ნედლად შევინახო
მარწყვის სეზონი იწყება. რა თქმა უნდა, გინდა ბევრი ჭამო, მაგრამ ადამიანის შესაძლებლობები შეზღუდულია. აქედან გამომდინარე, ჩნდება კითხვა, თუ როგორ უნდა შეინახოთ მარწყვი ამ სეზონის მაქსიმალური გამოყენებისთვის. შეგიძლიათ გააკეთოთ ჯემი ან გაყინოთ, მაგრამ თქვენ იცით ამ მეთოდების შესახებ ჩვენ გარეშეც. გვინდა მოგითხროთ მარწყვის მოხარშვისა და გაყინვის გარეშე შენახვის მეთოდი.
როგორ შეინახოთ მარწყვი
ინგრედიენტები
3 კგ მარწყვი
3 კგ შაქარი
მომზადება
მოსავლის აღებამდე უნდა გაითვალისწინოთ მნიშვნელოვანი პუნქტი: კენკრა უნდა იყოს ახალი. წინააღმდეგ შემთხვევაში გემო გაუფუჭდება. მარწყვი მოათავსეთ დიდ თასში და დაფარეთ ცივი წყლით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ.
შემდეგი, თქვენ ყურადღებით უნდა გაასუფთავოთ კენკრა, მოაშორეთ ფესვები. თუ მსხვილ ხილს წააწყდებით, შეგიძლიათ დაჭრათ. შემდეგ ვიღებთ შაქარს და მარწყვს 1:1 თანაფარდობით. დიდი თასის ძირში ჩავყაროთ ცოტა შაქარი, შემდეგ მარწყვის ფენა. ასე დააყარეთ ყველა კენკრა. ცოტა შაქარს ვტოვებთ, მოგვიანებით დაგვჭირდება.
დატოვე მარწყვი 3 საათის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში რამდენჯერმე აურიეთ. მარწყვი გამოყოფს წვენს და შაქარი ნელ-ნელა გაიხსნება.
ამასობაში მოამზადეთ პატარა ქილები. ისინი უნდა იყოს სუფთა და მშრალი. თქვენ შეგიძლიათ მათი სტერილიზაცია ყოველი შემთხვევისთვის. მარწყვი ჩაასხით ქილებში თითქმის პირამდე, დატოვეთ ცოტა ადგილი.
დარჩენილი შაქარი ჩააყარეთ დარჩენილ სივრცეში. მობეჭდეთ ქილები ხუფებით. ქილები შეიძლება ინახებოდეს მაცივარში მინიმუმ მთელი წლის განმავლობაში. კენკრა არ კარგავს გემოს და არომატს.