სიტყვები ვერ აღწერს რა გემრიელია! ამ ჟოლო-შოკოლადის სიგიჟეს ზედიზედ მესამედ ვამზადებ! თავის შეკავება ძალიან მიჭირს. 😍

by ekaterine

კაკაოს და ჟოლოს დესერტი

ერთი მეგობარი მყავს – ტირამისუს ერთგული გულშემატკივარი. ამზადებს და ყიდულობს მას ნებისმიერი შემთხვევისთვის! ზოგჯერ მეჩვენება, რომ მას შეუძლია მხოლოდ ამ სიტკბოს ჭამა. მე მიყვარს დესერტი, განსაკუთრებით ყველა სახის ღვეზელები და ნამცხვრები, მაგრამ უკვე იმედი აღარ მაქვს, რომ ჩემს მეგობარს რაღაცით გავაკვირვებ. სანამ ერთ დღეს არ ვცადე ამ დესერტის გაკეთება ჟოლოსა და კაკაოსგან.

მინდა გაბედული განცხადება გავაკეთო: ტირამისუც კი არ შეიძლება მას შეადაროთ. და მომზადება ამ დესერტის გარკვეულწილად მსგავსიც კია, მომზადება სამ ფენად ხდება: ჰაეროვანი ბისკვიტი კენკრით გაჟღნთილი; კარაქის კრემის ფენა; შოკოლადის მინანქარი.

შოკოლადის დესერტი ჟოლოთი

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

კაკაოს ფხვნილი 50 გრ

რძის შოკოლადი 200 გრ

სოდა 1 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 60 მლ

წყალი 100 მლ

კვერცხი 5 ც

ვანილის შაქარი 15 გრ

ნაღები 600 მლ

შაქრის ფხვნილი 50 გრ

მომზადება

ქვაბში ჩაასხით ზეთი, წყალი და დაუმატეთ 200გრ შაქარი 30გრ კაკაოსთან ერთად. აურიეთ და მოხარშეთ ცეცხლზე, ადუღებამდე.

კვერცხები ვანილის შაქართან და 30გრ ჩვეულებრივ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ სქელი თეთრი მასის მიღებამდე. შეურიეთ კაკაოს მასას და ისევ ათქვიფეთ.

გაცერით ფქვილი ჩაის კოვზ სოდასთან და 1 ჩაის კოვზ ვანილის შაქართან ერთად. ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ თხევად მასას, რომ მიიღოთ არაჟნის კონსისტენციის ცომი.

ცომი გადაიტანეთ პერგამენტის ქაღალდზე დაფენილ საცხობზე და გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

ნაღები (400 მლ) ათქვიფეთ გამაგრებამდე და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. დადგით განზე. მიღებული ნამცხვარი კოვზით გახეხეთ, როგორც ფოტოზე, ჰაეროვანი ბისკვიტის მასის მისაღებად.

შეურიეთ ბისკვიტის ნამტვრევები გალღობილ ჟოლოსთან ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და მოათავსეთ ფორმაში, მიიღება რბილი ნამცხვარი. ზემოდან წაუსვით კრემისებრი მასა, შემდეგ ფორმა შედგით მაცივარში ერთი საათით.

ამ ხნის განმავლობაში გაადნეთ შოკოლადი და შეურიეთ თბილ კრემს (200 მლ). ფორმის ბოლო ფენად მოასხით, გააფორმეთ ახალი ჟოლოთი და შედგით მაცივარში კიდევ ერთი საათით. მიირთვით ცივად!

სიტყვები ვერ აღწერს რა გემრიელია. ზამთარში ვიღებ გაყინულ ჟოლოს (ამ მიზნით მთელი უკეთესია), ზაფხულში კი – ახალს. კენკრა, რა თქმა უნდა, შეიძლება შეიცვალოს. მაგალითად, მე ძალიან მომწონს დაშაქრული მოცხარი, მაგრამ შემდეგ ცომს ნაკლები სიტკბო უნდა დაუმატოთ. ეს დესერტი ნამდვილად განასახიერებს დღესასწაულს! შეინახეთ მოსახერხებელი შემთხვევისთვის.

 

Related Articles