ამ ხრიკის წყალობით, ხორცის ნებისმიერი ნაჭერი პირში გადნება.

by ekaterine

რა უნდა გავაკეთოთ, რომ ბულიონში ხორცი გემრიელი იყოს

კვირაში ერთხელ რეგულარულად ვამზადებ ძროხის ბულიონს. არ გსმენიათ? ის კოლაგენის ძლიერი წყაროა. ერთადერთი რაზეც ხშირად ვწუხვარ ის არის, რომ საქონლის ხორცი მომზადების შემდეგ იქცევა რეზინად. მაგრამ ცოტა ხნის წინ, კოლეგამ მასწავლა, რა უნდა გავაკეთო, რომ ბულიონში ხორცი გემრიელი იყოს.

შოკში ჩამაგდო იმ ფაქტმა, თუ რას ყრის ბულიონში მომზადების ბოლო ეტაპზე. ბოლოს და ბოლოს, პირადად მე ნაგავში ვყრი ბანანის ქერქს. მაგრამ ჩემმა კოლეგამ ბუღალტრულად იპოვა ამ ნარჩენების უფრო საინტერესო გამოყენება.

კოლეგამ აღმოაჩინა, რომ ბანანის ქერქს აქვს საოცარი დამარბილებელი თვისებები. მასში გამომცხვარი ღორის ხორციც კი მყისიერად იშლება ბოჭკოებად და დნება ენაზე. ანალოგიურად, ბანანის ქერქი მოქმედებს ბულიონში არსებულ ხორცზე.

იმისათვის, რომ ბულიონში ხორცი რბილი და ნაზი იყოს, მხოლოდ ერთი ბანანის კანი უნდა ჩააგდოთ ქვაბში. გააკეთეთ ეს მომზადების ბოლო ეტაპზე, თითქმის მზა კერძში. მოხარშეთ ბულიონი ქერქთან ერთად კიდევ ორიოდე წუთი, შემდეგ ამოიღეთ კანი, გამორთეთ ცეცხლი. ამ ხრიკის წყალობით ხორცს არა მარტო დარბილდება, არამედ ბულიონიც მსუბუქ ხილის არომატს შეიძენს. მოგეწონებათ!

ზოგიერთი დიასახლისი ხორცს მოხარშვისთანავე ამოიღებს ბულიონიდან. მაგრამ მირჩევნია ბულიონი ხორცთან ერთად ბოლო წუთამდე მოვხარშო. ამიტომ მსურს ხორცი დარჩეს ნაზი და რბილი. როგორ ამზადებთ ბულიონს? გაუზიარეთ თქვენი გამოცდილება და, თუ შესაძლებელია, თქვენი საყვარელი რეცეპტი!

Related Articles