მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი: შესანიშნავი საჭმელი 30 წუთში
მამაჩემის მეგობარი დიდხანს მუშაობდა ჩრდილოეთში. იქ მას ასწავლეს თევზის დამარილება. მან უამბო, როგორ უწევდათ ერთი და იგივეს ჭამა ყოველდღე. და ერთადერთი კერძი, რომელიც არასოდეს იყო მოსაწყენი, იყო მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი სპეციალური რეცეპტის მიხედვით. ჩვენთან მოსული მამაჩემის მეგობარი მაშინვე შეუდგა საფირმო კერძის მომზადებას. მე კი მახლობლად ვიდექი და ვუყურებდი.
მთელი პროცესი, მათ შორის თევზის გაწმენდა და დაჭრა, მას ნახევარ საათზე ნაკლები დასჭირდა. მართალია, რამდენიმე დღე მომიწია ლოდინი, სანამ თევზი კარგად დამარინადდება. მართლაც, მისი გემო არც შეედრება ჩვეულებრივ დამარილებულ ქაშაყს. სწორად შერჩეულმა სანელებლებმა და მათმა რაოდენობამ კერძი მართლაც განსაკუთრებული გახადა.
ინგრედიენტები
გაყინული ქაშაყი 500 გრ
ხახვი 80 გრ
მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
შავი პილპილი (ბარდა) 10 ც
სურნელოვანი წიწაკა 6 ც
ქინძი 1 ჩ.კ.
დაფნის ფოთოლი 2 ც
მარილი2 ჩ.კ.
მომზადება
ქაშაყს მოაჭერით თავი და კუდი, გაწმინდეთ შიგნიდან დაგარეცხეთ ცივი წყლით. შემდეგ გააცალეთ კანი და დაშალეთ ფილეებად.
გაფცქვნილი ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად და მესამედი ნაწილი მოვაყაროთ დამარილებული ჭურჭლის ძირზე. ზემოდან მოაყარეთ ნაწილებად დაჭრილი ქაშაყი.
დააყარეთ თევზს 1 ჩ.კ. მარილი, დაუმატეთ 5 ც. შავი ბარდა და 3 ც. სურნელოვანი წიწაკა, 1 დაფნის ფოთოლი და 0,5 ჩ.კ. ქინძი.
მოაყარეთ ხახვის მეორე მესამედი, ქაშაყის მეორე ნაწილი და სანელებლები, მარილი. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ხახვი.
თანაბრადმოასხით თევზს მზესუმზირის ზეთი, გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და გააჩერეთ 2 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შედგით მაცივარში 2 დღით.
ჩვენ ერთად ვიკრიბებით მსუბუქად დამარილებული თევზისთვის, ვჭამთ მას უბრალოდ პურთან ერთად. საბედნიეროდ, ჩვენ გვქონდა ორი პორცია. მეორე ვახშამზე კარტოფილით ვჭამეთ. ხვალ წავალ და ვიყიდი კიდევ ქაშაყს, მაგრამ მეტს. ვგრძნობ, რომ მომდევნო კვირაში თევზის საჭმელი ყველაზე მოთხოვნადი კერძი გახდება სახლში.