ყველას უნდა, რომ სააღდგომო პასკა გამოვიდეს ფუმფულა, გემრიელი და ელეგანტური, რადგან ეს დღესასწაულის ერთ-ერთი მთავარი სიმბოლოა. სააღდგომო ტორტზე შაქრის მინანქარი არ არის მხოლოდ დეკორაცია, მას ასევე აქვს წმინდა მნიშვნელობა: ეს ნიშნავს მათ სუფთა აზრებს, ვინც ამ პურს გატეხავს.
ბევრ დიასახლისს შეექმნა გარკვეული პრობლემები ცილოვანი მინანქრის მომზადებისას: ცილები არ ითქვიფება წესიერად, მერე მიედინება, და არ იყინება… ექსპერიმენტულად ავირჩიეთ ერთი წარმატებული რეცეპტი და მეჩქარება გაგიზიაროთ!
ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა 1 ც
შაქრის ფხვნილი 200–250 გ
ლიმონის წვენი 1–2 ჩ.კ.
მომზადება
ღრმა თასში ჩანგლით ათქვიფეთ კვერცხის ცილა ქაფის მიღებამდე.
დაამატეთ მითითებული რაოდენობის შაქრის პუდრის ნახევარი და აურიეთ. ჩაასხით ლიმონის წვენი (სასიამოვნო თეთრი ფერის მისაღებად) დაუმატეთ დანარჩენი შაქრის პუდრა ნაწილებად, ჩანგლით ან დაბალ სიჩქარეზე მიქსერით გამუდმებით ურიეთ. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ საკვების საღებავი.
ოდნავ გაცივებულ (მაგრამ მაინც ცხელ) ნამცხვრებს წაუსვით მინანქარი.
მინანქარი გამოდის შესანიშნავი კონსისტენციის: არ მიედინება, არ იშლება, კარგად ინარჩუნებს ფორმას. სცადეთ მისი გაკეთება ამ გზით, ველოდებით თქვენს გამოხმაურებას კომენტარებში!