• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ყველაზე მნიშვნელოვანი ინგრედიენტი ხახვია. 🧅 განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობებს.

by ekaterine აპრილი 18, 2022
აპრილი 18, 2022

თანამედროვე დიასახლისებს შეუძლიათ სასწაულების მოხდენა ცომით: გამოაცხონ გემრიელი ღვეზელები, თხელი ლავაშის პური, ჯანსაღი პური. დღეს მინდა გაგიზიაროთ ხახვის ორცხობილის ძალიან მარტივი რეცეპტი. ეს ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით გახდება თქვენი კულინარიული არსენალის განუყოფელი ნაწილი.  შეიძლება მიირთვათ პურის ნაცვლად ცხელ კერძებთან ან ჩაისთან. ცხვება საკმაოდ სწრაფად.

ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით

პროდუქტების ასორტიმენტი მცირეა. მხოლოდ ხუთი კომპონენტია და თქვენი უგემრიელესი კერძიც მზად არის. მთავარი ინგრედიენტი ხახვია. საიდუმლო არ არის, რომ თერმული დამუშავების დროს ერთ-ერთი ყველაზე ხელმისაწვდომი და იაფი პროდუქტი ტკბილდება. ამის წყალობით კერძს განსაკუთრებული გემო და არომატი აქვს. ხახვიანი ფენოვანი ნამცხვრები ძალიან გემრიელია. სცადეთ და თავად დარწმუნდებით!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 300 გრ

წყალი 160 მლ

ხახვი 2 ც

მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.

მარილი 0,3 ჩ.კ

მომზადება

გაცრილ ფქვილში მოვაყაროთ მარილი და 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. ნელ-ნელა დაასხით წყალი თხელი ნაკადით, ჯერ კოვზით მოზილეთ ცომი. სუფრას მოაყარეთ ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. განაგრძეთ მისი ხელებით ზელვა. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ თასში და გააჩერეთ 10 წუთი.

ხახვს მოაცალეთ კანი, გარეცხეთ და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. მოაყარეთ მარილი და ცოტა მოზილეთ თითებით.ცომი დავჭრათ ოთხ ნაწილად. ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, შემდეგ ოდნავ გაჭიმეთ ხელებით. გულუხვად შეზეთეთ მთელი ზედაპირი მზესუმზირის ზეთით.

თქვენთან ყველაზე ახლოს ფენის მხარეს მოაყარეთ ხახვის ფენა და ცომიდან დაახვიეთ გრძელი ძეხვი. შემდეგ შემოახვიეთ ლოკოკინასავით. იგივე გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით და შიგთავსით.

გააცხელეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.

საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ ფუნთუშები. გადააფარეთ სუფთა ტილო და დატოვეთ 10 წუთი.

შემდეგ, ხელებით გააბრტყელეთ, ჩანგლით დაჩხვლიტეთ და მზესუმზირის ზეთით წაუსვით.  შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.

განსაზღვრული დროის შემდეგ ღუმელიდან გამოიღეთ ხახვიანი ფენოვანი ცომი და დააფარეთ პირსახოცი. როცა გაცივდებიან, მიირთვით პურის ნაცვლად.

0
FacebookEmail
previous post
კლასიკური შაქრის მინანქარი, რომელიც არ იფშვნება და არ ეწებება სადღესასწაულო კალათას. ის არ არის მხოლოდ დეკორაცია, მას ასევე აქვს წმინდა მნიშვნელობა👌
next post
შესანიშნავი დანამატია ბლინების, ნაყინის ან ჩიზქეიქებისთვის. ასევე უგემრიელესია როგორც ცალკე დესერტი.

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    დიდი ხანია ნუთელას სახლში ვამზადებ. ისეთი გემრიელია, ნაყიდისგან ვერ არჩევენ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC