ხრაშუნა ნამცხვრები “ენა” ვაშლით და დარიჩინით.

by ekaterine

ხდება ისე, რომ ვაცხობ ფაფუკი ვაშლის ნამცხვრების მთელ საცხობ ფურცელს და მთელი კვირა მივირთმევთ. ბავშვებს მალე სწყინდებათ ერთი და იგივე ტკბილეულ, ქმარი კი ცომს შოკოლადს ამჯობინებს. მაგრამ, ხანდახან, ფაქტიურად რამოდენიმე ნამცხვარს ვამზადებ სტუმრებისთვის და ისინი წამებში ქრებიან.

ასეთი ნამცხვრის მომზადება მიყვარს შუა კვირაში. ამისთვის საკმარისი დროა, თუნდაც სამსახურიდან ძალიან გვიან დავბრუნდე. მთელ ბინაში ისეთი არომატი ვრცელდება, რომ გაგიჟება ძალიან ადვილია.

რეცეპტი, რომელიც გამოსცადა ზარმაცი დიასახლისების ერთზე მეტმა თაობამ. ნამცხვრების დიდი პორციისთვის საჭიროა მხოლოდ 1 ვაშლი და ჭიქა ფქვილი. რა თქმა უნდა, კარაქი გულუხვად უნდა აიღოთ, თუ გსურთ, რომ დელიკატესი მართლაც ხრაშუნა და გემრიელი იყოს.

ინგრედიენტები

ვაშლი 1 ც

კარაქი 70 გ

შაქარი 4 ს.კ.

დარიჩინი 0,5 ს/კ

კვერცხი 1 ც

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 8 გ

რძე 2 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 4 გ

ხორბლის ფქვილი 250 გ

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ შიგთავსი. გაასუფთავეთ ვაშლი და ამოაჭერით გული. რბილობი დავჭრათ ნაჭრებად, მოვათავსოთ ტაფაში. ვაშლს მოაყარეთ 2 ს.კ. შაქარი და დარიჩინი.

 

ვაშლი შეწვით კარამელიზებამდე 1 ს.კ. კარაქში. ახლა დაიწყეთ ცომი. კვერცხი თასში აურიეთ ცოტა მარილით და ვანილის შაქრით.  დაამატეთ დანარჩენი შაქარი.

კვერცხის მასაში შეურიეთ რძე და გამდნარი კარაქი (50 გრ). ახლა დაამატეთ გამაფხვიერებელი, თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ რბილი ერთგვაროვანი ცომი.

ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომი თხელ ფენად, ამოჭერით წრეები. დაალაგეთ შიგთავსი და გადმოკეცეთ წრეები.

მზა ნამცხვრები დადეთ პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ეს ფუნთუშები ძალიან სწრაფად გაცივდება, ამიტომ მაშინვე მაგიდაზე მიიტანეთ. ჩაისთვის ან ტკბილი კაკაოსთვის – რაც გჭირდებათ. და როცა ვაშლი არ არის, მე ვამზადებ “ბატის თათებს”. ჩემს სახლში ასევე ძალიან პოპულარულია ფუნთუშები ხაჭოთი. მოგეწონათ რეცეპტი? შეინახე შენთვის!

Related Articles