გუშინ მარმარილოს ნამცხვარი გავაკეთე. ქმარმა თქვა: ”ეს არის ბომბი! ასეთი გემრიელი საუზმე დიდი ხანია არ მიჭამია!“ ხელებზე მაკოცა და მთხოვა, სამსახურში გამეტანებინა ლანჩისთვის.
ასე რომ, გოგოებო, გირჩევთ. ის სწრაფად და მარტივად მზადდება და გამოდის ძალიან ნოყიერი და გემრიელი. ერთი პრობლემა ის არის, რომ მას უფრო სწრაფად მიირთმევენ, ვიდრე მზადდება.
მარმარილოს ტორტი
დღეს გაგიზიარებთ ინსტრუქციას ძეხვით საოცრად გემრიელი კექსის მომზადებისთვის. ვინც სცადა, აღფრთოვანებულია!
ინგრედიენტები
180 გრ ფქვილი
3 კვერცხი
100 გრ მაიონეზი
150 გრ არაჟანი
150 გრ ყველი
300 გრ ძეხვი
1 ჩ.კ სოდა
მწვანილი (ნებისმიერი)
მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადება
პატარა თასში არაჟანს შეურიეთ სოდა, გააჩერეთ 2-3 წუთი.
ღრმა თასში შეურიეთ კვერცხები მაიონეზს. დაუმატეთ არაჟანი სოდასთან ერთად. აურიეთ ყველაფერი სათქვეფით. დაამატეთ ფქვილი ორ ნაწილად. მარილი და პილპილი გემოვნებით. ცომი ბლინების მსგავსი უნდა გამოვიდეს.
ცომს დაუმატეთ გახეხილი ყველი და პატარა კუბიკებად დაჭრილი ძეხვი. ძეხვი შეიძლება შეიცვალოს ლორით.
ცომს ასევე დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი. რეცეპტის ავტორი ურჩევს ხახვისა და კამა ოხრახუშის დამატებას. აურიეთ კარგად.
საცხობი ფორმა შეზეთეთ მცენარეული ზეთით. ჩაასხით ცომი და შემდეგ გაასწორეთ კოვზით.
ტორტი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში.
მზა ნამცხვარი დავჭრათ პორციებად. გემრიელად მიირთვით!