წარმოუდგენლად გემრიელი დესერტი, რომელიც ყველას უყვარს გამონაკლისის გარეშე!

by ekaterine

ამ ნამცხვრის მრავალი ვერსიაა, მაგრამ მერინგით და კრემით ყველაზე კლასიკურ შესრულებად ითვლება.

მრავალი წლის წინ დედამთილმა მასწავლა მისი გამოცხობა. ახლა კი დღეს ჩემი თინეიჯერი ქალიშვილი სიამოვნებით დამეხმარება, ნამცხვრებს ინტერესით დაკრემავს და დესერტს დაამშვენებს. ბოლოს და ბოლოს, მან ზუსტად იცის, რომ საბოლოოდ  მიიღებს წარმოუდგენლად გემრიელ და უზარმაზარ ნამცხვარს, რომლითაც შეგიძლიათ ყველა მეგობარს გაუმასპინძლდეთ. ტორტი “სენატორი” ნამდვილად ჩვენი ოჯახის სიამაყეა. და არც ერთი დღესასწაული არ არის სრულყოფილი მის გარეშე.

რატომ მოგეწონებათ აუცილებლად ტორტი “სენატორი” მერინგით და კრემით

ეს დესერტი უნიკალურია იმით, რომ აბსოლუტურად ყველას მოსწონს. ხალხი იყოფა 2 ტიპად: ზოგს კიევის მსგავსი ნამცხვრები ურჩევნია, ზოგს კი სველი  კრემიანი ნამცხვრები. დაუყოვნებლივ 2 1-ში: რბილი ბისკვიტიც და ჰაეროვანი ბეზეს კრემით.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გ

შაქარი 500 გ

კვერცხი 10 ც

სახამებელი 3 ს/კ

რძე 600 მლ

კარაქი 100 გრ

ნაღები 100 მლ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მარილი გემოვნებით

ვანილი 2 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

სიმინდის სახამებელი 3 ს.კ.

თაფლი 1 ს.კ.

თეთრი შოკოლადი50გრ

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ ცომი. თასში ჩაასხით 3 კვერცხი და 100 გრ შაქარი და კარგად ათქვიფეთ მიქსერით.

მიღებულ მასას დაასხით 100 მლ რძე და 50 მლ მცენარეული ზეთი, დაამატეთ 200 გრ ფქვილი. მორევისას ცომი მიიყვანეთ ერთგვაროვან მდგომარეობამდე. ბოლოს მოვაყაროთ ცოტა მარილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი.

დაასხით ცომი ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში და მოათავსეთ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

სანამ პირველი ფენა ცხვება, მოამზადეთ იგივე ცომი მეორესთვის. მზა ნამცხვრები მოათავსეთ გასაციებლად.
დაიწყეთ მერინგის მომზადება. ამისათვის თქვენ უნდა გამოყოთ ცილები 4 კვერცხისგან. დაუმატეთ ცოტა მარილი, 270 გრ შაქარი და ათქვიფეთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე.

ათქვეფილი კვერცხის ცილა მოვათავსოთ წინასწარ ცხიმწასმულ ტაფაში და თანაბრად გადაანაწილეთ საცხობი ქაღალდის მთელ ზედაპირზე.

ბეზე შედგით ღუმელში, გამოაცხვეთ 100 გრადუსზე 1,5-დან 2 საათის განმავლობაში. გაციებული ფენა ხრაშუნა რომ იყოს, ფუნჯით წაუსვით გამდნარი თეთრი შოკოლადი.

კრემისთვის აიღეთ დარჩენილი გულები და დაუმატეთ 130 გრ შაქარი, სიმინდის სახამებელი, ვანილი და რძე. ყველაფერი კარგად აურიეთ მიქსერით და დადგით საშუალო ცეცხლზე.

მორევისას დაელოდეთ სანამ მასა შესქელდება. ცხელი კრემი საკმაოდ სქელი უნდა იყოს. ათქვიფეთ მიქსერით ერთი წუთით.

მჭიდროდ დააფარეთ კრემს ცელოფანი, რომ ზედმეტი ჰაერი არ შეჰყვეს ქვაბში. დააფარეთ თავსახური და შედგით მაცივარში.
კარაქი ნაღებთან ერთად ავთქვიფოთ. შემდეგ მასას თანდათან დაუმატეთ თითო-თითო სუფრის კოვზი გაციებული კრემი.

დაიწყეთ ტორტის აწყობა. აურიეთ 1 ს.კ. თაფლი 80 მლ წყალთან ერთად. დანამეთ პირველი ნამცხვარი მიღებული სიროფით. შემდეგი – წაუსვით კრემის 1/3 და თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე.

შემდეგ მოდის ბეზეს ფენა შოკოლადით და კრემის მეორე ნაწილი, ასევე ბოლო ბისკვიტის ფენას წაუსვით თაფლის სიროფი და დაადეთ ტორტს ზემოდან. დარჩენილი კრემი თანაბრად გაანაწილეთ.

შეგიძლიათ დაამშვენოთ ბეზეს დარჩენილი ნაჭრებით, ასევე ხილით, კენკრით ან ქოქოსის ფანტელებით. შეხედეთ აქ თქვენი გემოვნებით.

ნამცხვარი ძალიან შთამბეჭდავი გამოდის (როგორც გარეგნულად, ასევე გემოვნებით). სურვილისამებრ შეგიძლიათ თხილიც დაუმატოთ: კეშიუსთან ერთად ძალიან ნაზი გამოდის. მაგრამ ხილისთვის მიყვარს ცოტა დაკონსერვებული ანანასის ან ატმის ნაჭრები.

Related Articles