რამდენიმე სანელებელს შეუძლია მნიშვნელოვნად შეცვალოს ერთი შეხედვით კარგად ცნობილი კერძის გემო.

by ekaterine

არა მარტო ქართველს, ბევრს უყვარს ქართული სამზარეულო. მოგეხსენებათ, გამოირჩევა ნათელი გემოთი და სურნელოვანი სანელებლებით. ამიტომ ქართული ბორშიც კი განსაკუთრებული გამოდის.

როგორ მოვამზადოთ ქართული ბორში

სინამდვილეში საიდუმლო მარტივია. დასაწყისში დაგჭირდებათ სტანდარტული ინგრედიენტები. საქართველოში იგივე კარტოფილს, ხახვს, ხორცს, სტაფილოს, ჭარხალს იყენებენ. უბრალოდ მოხარშეთ ჩვეულებრივი ბორში.

ყველა მაგია მუშაობს მწვანილისა და სანელებლების დამატების დროს.

საიდუმლო ინგრედიენტი

იმისთვის, რომ ცხელ კერძს განუმეორებელი სამხრეთული გემო მივცეთ, ქვაბში ვამატებთ  რეჰანს. გაგიკვირდებათ, შესანიშნავად არის შერწყმული ამ მცენარის გემო კლასიკურ ბორშთან.

და რა თქმა უნდა, ქართული ბორშჩი ხმელი სუნელის გარეშე არ გამოდის. ამ მარტივი მანიპულაციების შემდეგ, კერძი სრულიად ახალი ფერებით ანათებს.

ზოგიერთი დიასახლისი, ვისაც სურს კერძს განსაკუთრებული არომატები დაუმატოს, მას აჯიკას და სვანურ მარილსაც უმატებს. ასე რომ გემო კიდევ უფრო მდიდარი იქნება. ცხარეს მოყვარულები ამას აუცილებლად დააფასებენ.

რამდენიმე სანელებელს შეუძლია მნიშვნელოვნად შეცვალოს ერთი შეხედვით კარგად ცნობილი კერძის გემო. ქართული სამზარეულო არ შმოიფარგლება მხოლოდ ხინკლით და ხაჭაპურით. მთავარია არ შეგეშინდეთ ექსპერიმენტების.

 

Related Articles