კოტლეტი ხაჭოთი
მრავალი წლის წინ ჩემი მეუღლის ნათესავმა მასწავლა ამ კატლეტების მომზადება. მას შემდეგ მხოლოდ ამ გზით ვამზადებ და ჩემი ახლობლები, კოლეგები და სტუმრებიც კი რეცეპტის რიგში დგანან. საქმე იმაშია, რომ დაფქულ ხორცს ხაჭოს ვამატებ. ეს ხდის ხორცის ბურთულებს ნაზს და ჰაეროვანს, აძლევს ნაღების გემოს.
კოტლეტი ხაჭოთი არ არის უფრო რთულად მოსამზადებელი, ვიდრე ჩვეულებრივი. მათი მომზადება შესაძლებელია როგორც ღუმელში, ასევე ტაფაში – ეს ყველაფერი თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული. თუ ამ კერძისთვის შესანიშნავ სოუსს ეძებთ, რეცეპტის ბოლოს ერთ ვარიანტს შემოგთავაზებთ.
ინგრედიენტები
დაფქული ღორის ხორცი 500 გრ
კვერცხი 2 ც
ხაჭო 200 გრ
პურის ორცხობილა 50 გრ
წყალი 50 მლ
ხახვი 2 ც
ნიორი 2 კბილი
მარილი 1 ჩ/კ
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
ხაჭო აურიეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ დაფქულ ხორცს, კვერცხს, მარილი და პილპილი.
ხახვი და ნიორი გაფცქვენით, დააბლენდერეთ, დაუმატეთ ხაჭო-ხორცის მასას და აურიეთ.
პურის ორცხობილა დაალბეთ წყალში და აურიეთ დაფქულ ხორცში.
საცხობ ფირფიტას წაუსვით მცენარეული ზეთი. მოამზადეთ ღვეზელები და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 30-35 წუთის განმავლობაში 180°C ტემპერატურაზე.
აუცილებლად სცადეთ არაჟნის სოუსი ხორცის კატლეტებისთვის. ამისთვის ქვაბში გაადნეთ 30გრ კარაქი, დაუმატეთ 30გრ ფქვილი და 2 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე გამუდმებით ურიეთ. დაუმატეთ 250 მლ მდუღარე წყალი, 150 გრ არაჟანი, მარილი და პილპილი. აურიეთ და მოხარშეთ კიდევ 4 წუთი.