ეს რეცეპტი უნგრეთზე სატელევიზიო გადაცემაში ვნახე. აი, როგორ უნდა გააკეთოთ ნამდვილი გულიაში.

by ekaterine

რა არის ნამდვილი უნგრული გულიაშის მომზადების საიდუმლო?

გულიაში არის უნგრეთის ეროვნული კერძი. მაგრამ, როგორც ყველა კერძს, რომელსაც აქვს მდიდარი ისტორია, ამ კერძსაც აქვს ბევრი ნიუანსი. გულიაშის მრავალი სახეობა არსებობს, გარდა ამისა, რეცეპტიც შეიძლება განსხვავდებოდეს თითოეულ ოჯახში. დღეს შემოგთავაზებთ ძროხის გულიაშის მომზადების ერთ-ერთ საუკეთესო ვარიანტს.

ეს არის ნამდვილი უნგრული რეცეპტი, რომელიც საუკუნეების მანძილზე სრულყოფილად სრულდებოდა. ჩვენ ვთარგმნეთ ყველაზე მნიშვნელოვანი, რათა თქვენ, ჩვენო საყვარელო მკითხველო, შეგეძლოთ უნგრული ბოგრაჩ გულიაშის მომზადება.

როგორ მოვამზადოთ ძროხის გულიაში

ინგრედიენტები

3 ჩ.კ ღორის ქონი

2 ჩ.კ ძირას მარცვლები

2 საშუალო ხახვი

1,3 კგ საქონლის ხორცი

1 დიდი პომიდორი

2 ბულგარული წიწაკა

1 დიდი სტაფილო

1 ოხრახუშის ფესვი

5 კბილი ნიორი

1 ნიახურის ძირი

ნიახურის ფოთლების კონა

5 დიდი კარტოფილი

2-3 ქ.  პაპრიკა

1 ჩ.კ დაფქული შავი პილპილი

1 ს.კ. მარილი

0,5 ჩ.კ დაფქული ძირა

მომზადება

ყველა ბოსტნეული ჯერ უნდა გაირეცხოს, გაფცქვენით და დავჭრათ პატარა კუბებად. კარტოფილი შეიძლება დავჭრათ უფრო დიდ ნაჭრებად, მაგრამ ყველა სხვა ბოსტნეული უნდა დავჭრათ პატარა კუბებად.

პირველ რიგში, ქვაბში ცხიმი უნდა გაადნოთ თხევად მდგომარეობამდე. შემდეგ მას უნდა დაუმატოთ მთლიანი ძირის თესლი და ცოტა შეწვით. ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ კარგად იდუღოს ზეთში და გამოსცეს მთელი არომატი და გემო. შემდეგ ჩაყარეთ ხახვი ქვაბში და შეწვით გამჭვირვალემდე.

შემდეგ დაუმატეთ ხორცი, დაჭრილი პატარა კუბებად. დაგჭირდებათ შეწვა დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, დროდადრო მოურიეთ ისე, რომ თანაბრად შეიწვას.
შემდეგ დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, დაფქული ძირა და ერთი სუფრის კოვზი პაპრიკა, კარგად აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნივრის ნახევარი, მოურიეთ და ცოტა შეწვით.

ახლა თქვენ უნდა დაამატოთ ბულგარული წიწაკა და პომიდორი. ხორცთან ერთად უნდა მოხარშოთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.

როცა ზედმეტი ტენიანობა აორთქლდება, უნდა დაამატოთ ცოტა წყალი, რომ მხოლოდ ხორცისა და ბოსტნეულის დონე დაფაროს. ახლა ჩვენ უნდა დავტოვოთ ჩვენი გულიაში 1,5–2 საათის განმავლობაში, ისე, რომ ხორცი კარგად მოიხარშოს და გახდეს რბილი.

ხორცის მოხარშვის შემდეგ

სანამ ხორცი იხარშება, სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოხარშოთ პელმენი. ამისათვის შეურიეთ ერთი კვერცხი და დაახლოებით 100–150 გრ ფქვილი. ცომი უნდა მოზილოთ, შემდეგ კი თითებით მოჭერით ცომის ძალიან პატარა ნაჭრები. შემდეგი, ისინი უნდა გაშრეს ცოტა.

2 საათის ან მეტის შემდეგ, შეგიძლიათ გააგრძელოთ ინგრედიენტების დამატება ხორცის საჭიროების შემთხვევაში. ჯერ ქვაბში ჩაამატეთ დარჩენილი ნიორი. ასევე დაამატეთ სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი და ნიახურის ფესვი.

ამის შემდეგ დაასხით წყალი სადღაც ქვაბის შუამდე, აურიეთ ყველაფერი და მოხარშეთ დაახლოებით 15–20 წუთის განმავლობაში.

ახლა შეგიძლიათ დაუმატოთ კარტოფილი და პელმენი, მოხარშეთ უნგრული გულიაში კიდევ 15–20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ დარჩენილი პაპრიკა და დაჭრილი ნიახურის ფოთლები. ადუღეთ გულიაში კიდევ 10 წუთი და მზად არის!

ასე გამოიყურება ნამდვილი უნგრული ბოგრაჩ გულაში.

 

Related Articles