• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ოჯახში მას მოკრძალებულად ვეძახით: “ნაპოლეონი ალუბლით. “ასჯერ უკეთესი ვიდრე კლასიკური ნაპოლეონი.

by ekaterine იანვარი 6, 2022
იანვარი 6, 2022

ალუბლის ტორტი მოხარშული კრემით

თქვენს ყურადღებას მივიპყრობთ დესერტის რეცეპტით, რომელიც გარისკავს დარჩეს თქვენს ოჯახში ერთ-ერთ ყველაზე საყვარელ დესერტად დიდი ხნის განმავლობაში. ალუბლის კრემიანი ნამცხვარი შორიდან მოგვაგონებს “ნაპოლეონს”, რის გამოც მას  ასე ვუწოდებთ.

ინგრედიენტების გაანგარიშება განხორციელდა კვადრატული ფორმისთვის 24 x 29 სმ.

ნამცხვრის ინგრედიენტები

300 გრ მარგარინი ან კარაქი

500გრ ფქვილი

125 გრ არაჟანი

4 კვერცხის გული

ინგრედიენტები შევსებისთვის

500 გრ ალუბალი

100გრ სახამებელი

200 გრ შაქარი

4 კვერცხის ცილა

ინგრედიენტები კრემისთვის

500 მლ რძე

200 გრ შაქარი

1,5 ს.კ. ფქვილი

1,5 ს.კ. სახამებელი

300გრ კარაქი

მომზადება

მაცივრიდან გამოღებული მარგარინი ჩავჭრათ გაცრილ ფქვილში. ფქვილთან ერთად ასრისეთ ხელით.

არაჟანი შეურიეთ გულებს და დაუმატეთ ფქვილიან მარგარინს. მოზილეთ ცომი ხელებით, მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.

დილით ცილა ავთქვიფოთ ცოტა მარილით ქაფის მიღებამდე, შემდეგ ნელ-ნელა მოვაყაროთ მთელი შაქარი. შემდეგ დაუმატეთ სახამებელი და ნაზად მოურიეთ.

გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დანით დაჭერით 6 თანაბარ ნაწილად.

თითოეული ნაჭერი ფქვილში გააბრტყელეთ საცხობი ჭურჭლის ზომაზე.

ცომის ფენა მოათავსეთ მშრალ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ კი ცილების მცირე ნაწილი თანაბრად გაანაწილეთ. და ზემოდან მოვაყაროთ ალუბალი.

ცომის მეორე ნაჭერი გააბრტყელეთ და საცხობ ფირფიტას დააფარეთ ცომის პირველ ფენაზე და ალუბალზე. ზემოდან დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და გამოაცხვეთ დაახლოებით 15–20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

გაიმეორეთ ეს მანიპულაციები 3-ჯერ, რომ მიიღოთ 3 -ჯერ მაღალი ალუბლის ნამცხვარი.

კრემის მომზადება და ტორტის აწყობა

შეურიეთ შაქარი, ფქვილი და სახამებელი. შემდეგ რძე აადუღეთ და მშრალი ნარევი ჩაასხით მდუღარე რძეში. მოხარშეთ, სანამ კრემი მთლიანად არ მოიხარშება და არ გახდება სქელი.

ცოტა დაელოდეთ, რომ კრემი ოდნავ გაცივდეს. შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით კარაქთან ერთად.

ალუბლიანი ნამცხვრები შეაერთეთ კრემით. ზემოდან შეგიძლიათ დაამშვენოთ ალუბლით ან ნამცხვრების ნაფხვენებით შაქრის ფხვნილთან ერთად.

თუ მოგწონთ ნამცხვრების კეთება, გირჩევთ კიდევ ერთი ალუბლის ნამცხვარი „მონასტრის ქოხი“ გააკეთოთ. ჩვენ ასევე დავწერეთ ჩიტის რძის ნამცხვრის კლასიკური რეცეპტის მიხედვით.

0
FacebookEmail
previous post
ნაყინის გემოს მაფინები
next post
ეს რეცეპტი უნგრეთზე სატელევიზიო გადაცემაში ვნახე. აი, როგორ უნდა გააკეთოთ ნამდვილი გულიაში.

Related Articles

ძალიან გემრიელია, შარშან მთელი ზაფხული ვაკეთებდი. წელსაც ამით...

მაისი 20, 2022

ბავშვები ცხვირს იბზუებენ, როცა ოლივიეს ხედავენ მაგიდაზე, მათთვის...

მაისი 20, 2022

როგორ ფიქრობთ, ეს ნამცხვარი შეიძლება იყოს შარლოტას ღირსეული...

მაისი 20, 2022

მდოგვი პიკანტურობას მატებს, სოუსი სქელია, ყაბაყი ხრაშუნა.

მაისი 20, 2022

დიეტოლოგმა მიმასპინძლდა ამ ნამცხვრებით. გული არ დაგწყდეთ, შეგიძლიათ...

მაისი 19, 2022

საოცრად ნაზია და პირში დნება. როგორც ჩანს პროფესიონალი...

მაისი 19, 2022

მოხარშული კრემის სწორი რეცეპტი. ღირს ამაზე დაფიქრება, მაშინვე...

მაისი 19, 2022

ვისწავლე საღამოს შიმშილის მოკვლა, რომ ღამით მაცივართან სირბილი...

მაისი 19, 2022

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მოხარშული კრემის სწორი რეცეპტი. ღირს ამაზე დაფიქრება, მაშინვე ვგრძნობ გემოს.

  • 3

    ვისწავლე საღამოს შიმშილის მოკვლა, რომ ღამით მაცივართან სირბილი არ მომიხდეს. 😉

  • 4

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 5

    ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ ეტაპობრივად ოკროშკას სრულყოფილ რეცეპტს, მაშინ გაგიმართლათ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC