ალუბლის ტორტი მოხარშული კრემით
თქვენს ყურადღებას მივიპყრობთ დესერტის რეცეპტით, რომელიც გარისკავს დარჩეს თქვენს ოჯახში ერთ-ერთ ყველაზე საყვარელ დესერტად დიდი ხნის განმავლობაში. ალუბლის კრემიანი ნამცხვარი შორიდან მოგვაგონებს “ნაპოლეონს”, რის გამოც მას ასე ვუწოდებთ.
ინგრედიენტების გაანგარიშება განხორციელდა კვადრატული ფორმისთვის 24 x 29 სმ.
ნამცხვრის ინგრედიენტები
300 გრ მარგარინი ან კარაქი
500გრ ფქვილი
125 გრ არაჟანი
4 კვერცხის გული
ინგრედიენტები შევსებისთვის
500 გრ ალუბალი
100გრ სახამებელი
200 გრ შაქარი
4 კვერცხის ცილა
ინგრედიენტები კრემისთვის
500 მლ რძე
200 გრ შაქარი
1,5 ს.კ. ფქვილი
1,5 ს.კ. სახამებელი
300გრ კარაქი
მომზადება
მაცივრიდან გამოღებული მარგარინი ჩავჭრათ გაცრილ ფქვილში. ფქვილთან ერთად ასრისეთ ხელით.
არაჟანი შეურიეთ გულებს და დაუმატეთ ფქვილიან მარგარინს. მოზილეთ ცომი ხელებით, მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.
დილით ცილა ავთქვიფოთ ცოტა მარილით ქაფის მიღებამდე, შემდეგ ნელ-ნელა მოვაყაროთ მთელი შაქარი. შემდეგ დაუმატეთ სახამებელი და ნაზად მოურიეთ.
გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დანით დაჭერით 6 თანაბარ ნაწილად.
თითოეული ნაჭერი ფქვილში გააბრტყელეთ საცხობი ჭურჭლის ზომაზე.
ცომის ფენა მოათავსეთ მშრალ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ კი ცილების მცირე ნაწილი თანაბრად გაანაწილეთ. და ზემოდან მოვაყაროთ ალუბალი.
ცომის მეორე ნაჭერი გააბრტყელეთ და საცხობ ფირფიტას დააფარეთ ცომის პირველ ფენაზე და ალუბალზე. ზემოდან დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და გამოაცხვეთ დაახლოებით 15–20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.
გაიმეორეთ ეს მანიპულაციები 3-ჯერ, რომ მიიღოთ 3 -ჯერ მაღალი ალუბლის ნამცხვარი.
კრემის მომზადება და ტორტის აწყობა
შეურიეთ შაქარი, ფქვილი და სახამებელი. შემდეგ რძე აადუღეთ და მშრალი ნარევი ჩაასხით მდუღარე რძეში. მოხარშეთ, სანამ კრემი მთლიანად არ მოიხარშება და არ გახდება სქელი.
ცოტა დაელოდეთ, რომ კრემი ოდნავ გაცივდეს. შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით კარაქთან ერთად.
ალუბლიანი ნამცხვრები შეაერთეთ კრემით. ზემოდან შეგიძლიათ დაამშვენოთ ალუბლით ან ნამცხვრების ნაფხვენებით შაქრის ფხვნილთან ერთად.
თუ მოგწონთ ნამცხვრების კეთება, გირჩევთ კიდევ ერთი ალუბლის ნამცხვარი „მონასტრის ქოხი“ გააკეთოთ. ჩვენ ასევე დავწერეთ ჩიტის რძის ნამცხვრის კლასიკური რეცეპტის მიხედვით.