მხოლოდ 15 წუთს ვუთმობ, შემდეგ კი ღუმელიდან ნახევარ საათს ველოდები ამ სასწაულს. 

by ekaterine

ყველამ იცის ჩირის სარგებლობის შესახებ, განსაკუთრებით ზამთარში, როცა ხარისხიანი ახალი ხილი იშვიათია. ოღონდ ეცადეთ ბავშვები ამ ვიტამინების წყაროთი კვებოთ!  ადვილი არ არის, არა? ამაში დედაჩემის რეცეპტი დამეხმარა.

ამ გემრიელი ხელნაკეთი ნამცხვრების მომზადება უფრო ადვილია, ვიდრე წარმოგიდგენიათ. მხოლოდ 15 წუთს ვუთმობ, შემდეგ კი ღუმელიდან ნახევარ საათს ველოდები ამ სასწაულს.  არაჟანი ჩირით არის ოჯახის ყველა წევრის საყვარელი დელიკატესი!

ინგრედიენტები

შვრიის ფანტელები 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 100 გრ

ქლიავი 80 გრ

გარგარი ჩირი 80 გრ

ქიშმიში 80 გრ

ნიგოზი 80 გრ

ფისტა 50 გრ

არაჟანი 500 გრ

შაქარი 150 გრ

კვერცხი 3 ც

კარაქი 50 გრ

ვანილის შაქარი 10 გრ

მომზადება

წყალში დასველებული ჩირი დავჭრათ წვრილად, თხილი დავჭრათ.

დაქუცმაცებულ შვრიის ფანტელს შეურიეთ ფქვილი, ჩირი და თხილი.

არაჟანი კვერცხთან, 140გრ შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

საცხობი ჭურჭლის ძირს დააფარეთ პერგამენტი და ძირს და გვერდებს წაუსვით კარაქი. მონაცვლეობით შეავსეთ მშრალი და არაჟნის ნარევით.

ღვეზელს ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი გახეხილი კარაქი და შაქარი. ფორმა შედგით 180°C-მდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.

სახლში მომზადებულ არაჟანს შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი ჩირი და თხილი, რომელიც ხელთ გაქვთ. კერძი შედგით ღუმელში და შემოდგით ჩაი! გელით მყუდრო შეკრებები ფინჯან სურნელოვან ჩაისთან და უგემრიელეს კერძებთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles