საბჭოთა სოუსი ხორცის გარეშე ტომატის პასტით
სკოლის წლებში მიყვარდა ჩვენს კაფეტერიაში ჭამა. საჭმელი იქ გემრიელი იყო. მიუხედავად იმისა, რომ ყველა მეორე კერძი ერთი სოუსით იყო, არავინ ჩიოდა ერთფეროვნებაზე. უხორცო გროვას ნებისმიერი ბულიონიდან უკეთესი გემო ჰქონდა. ახლახანს დედაჩემმა მზარეულისგან შეიტყო მისი რეცეპტი. მე გაგიზიარებ მას!
ინგრედიენტები
მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.
კარაქი 1 ს.კ.
ხორბლის ფქვილი 2 ს.კ.
ტომატის პასტა 1 ს.კ.
წყალი 500 მლ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
შაქარი გემოვნებით
არაჟანი 1-1,5 ს.კ.
მომზადება
გავადნოთ კარაქი დაბალ ცეცხლზე. დაწვის თავიდან ასაცილებლად შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ზეთი. ტაფაში დაამატეთ ხორბლის ფქვილი და კარაქში აურიეთ.
შეწვით ფქვილი ოქროსფერ შეფერილობამდე და შემდეგ დაუმატეთ ტომატის პასტა. კვლავ აურიეთ. ჩაასხით 0.5 ლიტრი წყალი ქვაბში და აურიეთ ინგრედიენტები.
დაამატეთ მარილი და პილპილი, სურვილისამებრ დაამატეთ სანელებლები. პირადად მე ვამატებ ხმელ კამას, ოხრახუშს და ნიორს. ზოგჯერ რეჰანს და პაპრიკას ვიყენებ.
დაუმატეთ ცოტაოდენი შაქარი სოუსს გემოვნების დასაბალანსებლად. აურიეთ ინგრედიენტები ისე, რომ კორძები არ დარჩეს. დასასრულს ტაფაში დაამატეთ არაჟანი. აურიეთ ყველაფერი.
ეს არის სოუსი ხორცის გარეშე. დავამატებ მას ფაფაში, კარტოფილის პიურეში და სხვა. და საოცრად წვნიანი გამოდის ხორცი მასთან ერთად! მათ, ვინც საბჭოთა სკოლის სასადილოში ჭამდა, კვლავ ახსოვს მისი გემო. მოგწონთ რეცეპტი? გაგვიზიარეთ თქვენი აზრი კომენტარებში!