POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მახსოვს, როდესაც კაპიკებად ყიდდნენ ამას პირდაპირ ქუჩაში. მადლობა ჩემს მეზობელს რეცეპტისთვის!

by ekaterine ოქტომბერი 20, 2021
ოქტომბერი 20, 2021

საბჭოთა ღვეზელი “შეშა”

საბჭოთა ღვეზელები განსაკუთრებულ ადგილს იკავებენ ბავშვობის ნოსტალგიურ მოგონებებში. ისინი იყიდებოდა სასადილოებში, კაფეებში, მატარებლის სადგურებში, ავტობუსების გაჩერებებთან და მეტროსადგურებთან ახლოს. თქვენ ვერ წარმოიდგენთ უკეთეს და გემრიელ საჭმელს. გარდა ამისა, 20 კაპიკად შეგეძლოთ შეგეძინათ 4 ცალი!

ცოტა ხნის წინ, მეზობელმა ასეთი ღვეზელი გამიკეთა, მე მაშინვე დავიწერე რეცეპტი და ახლა მე ვამზადებ ამ გემრიელობას საკუთარი ხელით!

ცომი რამოდენიმეჯერ უნდა ჩაზილოთ, რომ ფუმფულა და გემრიელი გამოვიდეს.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 800 გ

წყალი 500 მლ

მზესუმზირის ზეთი 340 მლ

შაქარი 50 გ

მარილი 15 გ

საფუარი 25 გ

ქათმის მკერდი 500 გრ

ხახვი 250 გ

კარაქი 40 გ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

გახსენით  საფუარი და შაქარი თბილ წყალში, დატოვეთ 6-7 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში გაცერით ფქვილი, დაამატეთ მარილი. ნაზად დაასხით საფუარის ნარევი ფქვილში 20 მლ მცენარეულ ზეთთან ერთად, მოზილეთ ცომი.

დაამატეთ კიდევ 20 მლ მცენარეული ზეთი. მოზილეთ ცომი კიდევ 10 წუთის განმავლობაში. ის უნდა იყოს რბილი და ოდნავ წებოვანი. გადაიტანეთ ცომი კონტეინერში, დააფარეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 40 წუთის განმავლობაში.

დროა გულსართის გაკეთებაზე იფიქროთ. გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი, შეწვით კარაქით გაცხელებულ ტაფაში, სანამ არ დარბილდება.

დაფქვით წინასწარ მოხარშული ქათმის ფილე ბლენდერში ან ხორცსაკეპში.

დაამატეთ ხახვი, მარილი და პილპილი დაფქულ ქათამს გემოვნებით, აურიეთ. დატოვეთ გასაცივებლად ოთახის ტემპერატურაზე.

დაისველეთ ხელები ზეთში და ჩაზილეთ ცომი, დატოვეთ კიდევ 40 წუთით თავდახურული.

ამის შემდეგ, ცომი გაყავით პატარა ნაჭრებად – თითოეული უნდა იყოს 70-80 გრ. თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ ბურთულად, გადააფარეთ ფოლგა და დატოვეთ კიდევ 15 წუთი.

იმავდროულად, გაათბეთ დარჩენილი მცენარეული ზეთი ქვაბში. ახლა გაათხელეთ ცომის ბურთულები მართკუთხა ფორმის ნამცხვრებად. გაანაწილეთ 1 ს.კ. გულსართი მართკუთხედის ერთ კიდეზე, დაფარეთ ცომით და გადაახვიეთ კიდეები. თითოეული გადაახვიეთ რულეტად.

ღვეზელი ჩადეთ ცხელ ზეთში და შეწვით სანამ ყველა მხრიდან არ მოხარშავთ. შემდეგ დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაშოროთ.

 

0 FacebookEmail
previous post
მათ, ვინც საბჭოთა სკოლის სასადილოში ჭამდა, კვლავ ახსოვს მისი გემო. ეკონომიური სოუსი ხორცის გარეშე, რომელიც უფრო გემრიელია ვიდრე ნებისმიერი ბულიონი.
next post
10 მიზეზი იმისთვის, რომ ამ შემოდგომაზე უფრო მეტი შეაგროვოთ.

Related Articles

ლეგენდარული დესერტის არატრადიციული ვერსია. ალბათ ყველაზე სწრაფი მედოკია...

დეკემბერი 30, 2022

უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

დეკემბერი 20, 2022

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!...

დეკემბერი 18, 2022

ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და...

დეკემბერი 11, 2022

უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის...

დეკემბერი 11, 2022

ამ დელიკატურ რძიან დესერტს დააფასებენ სიახლის მოყვარულები. ადვილი...

დეკემბერი 9, 2022

მთელი იუთუბი გუგუნებს ამ რეცეპტზე. პირადად რომ გადავამოწმე...

დეკემბერი 5, 2022

როგორც ბავშვობაში: კრემი ნამცხვრებისთვის ნაყინის არომატით. ყველა თაობას...

დეკემბერი 5, 2022

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული თქვენი მოხდნილი ფიგურისთვის👍

დეკემბერი 4, 2022

გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო...

დეკემბერი 3, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 2

    სვით ეს სასმელი დღეში ორჯერ მთელი კვირის განმავლობაში ქოლესტერინის, თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის და სახსრების სამკურნალოდ და ასევე მოიშორეთ დაკიდებული მუცელი!

  • 3

    ვურჩევ ყველას: მიირთვით ეს სალათი კვირაში ორჯერ მაგარი ძვლებისთვის და კარგი მხედველობისთვის!

  • 4

    აი ასე გამოიყურება ნამდვილი შედედებული რძე. გაგიკვირდებათ და მხოლოდ 10 წუთი დამჭირდა…

  • 5

    ის ყოველდღე სახეს კარტოფილის ნაჭრებით იწმენდს, გამიკვირდა მიზეზი რომ გავიგე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა