ეს მინი პიცები ოჯახურ წვეულებაზე ჰიტად იქცა. მთავარ კერძზე სწრაფად გაქრა მაგიდიდან.

by ekaterine

ქათმის ფუნთუშა

სამუშაო დღეები ზოგჯერ ძალიან დამღლელია. იმისათვის, რომ გუნდი ცოტათი გამოცოცხლდეს, შევთავაზე დაგეგმილი შეკრებების მოწყობა. ჩვენ გადავწყვიტეთ, რომ ყველამ მოიტანოს თავისი საყვარელი საჭმელი. ვინ იფიქრებდა, რომ მაგიდებზე ასეთი მრავალფეროვნება იქნებოდა. გოგონებმა მაშინვე დაიწყეს ერთმანეთისთვის რეცეპტების გამოკითხვა. მეც განზე არ დავდექი. და პირველი რეცეპტი, რაც მე მივიღე, იყო ქათმის ფუნთუშა.

ისინი ოდნავ ჰგვანან მინი პიცას. ჰაეროვანი საფუარის ცომი და ბევრი შევსება – კომბინაცია, რომელმაც მაშინვე მოიგო ჩემი გული. სამი ცალი მაინც შევჭამე. იყო ბოსტნეული და ქათამი, თავზე კი ყველის ქერქი. წარმოუდგენლად გემრიელი და ადვილი მოსამზადებელი.

ინგრედიენტები

წყალი 200 მლ

რძე 200 მლ

შაქარი 1 ს.კ.

საფუარი 10 გ

ხორბლის ფქვილი 600 გ

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

ქათმის ფილე 500 გრ

ხახვი 2 ც

პომიდორი 2 ც

ბულგარული წიწაკა 2 ც

ოხრახუში 0,5 კონა

მწვანე ხახვი 5 ცალი

მყარი ყველი 200 გ

პაპრიკა 1 ჩ / კ

ქონდარი 1 ჩ / კ

მარილი 2 ჩ / კ

შავი პილპილი (დაფქვილი) 1 ჩ / კ

მომზადება

შეურიეთ თბილი წყალი, რძე, საფუარი და შაქარი. დაამატეთ ფქვილი და 1 ჩ.კ. მარილი, მოვზილოთ რბილი ცომი. ჩაასხით 1 ს.კ.  კარაქი და კარგად მოზილეთ ცომი. გადააფარეთ ცელოფანი და გააჩერეთ 30 წუთი.

ყველა ბოსტნეული და ქათმის ფილე დაჭერით პატარა კუბიკებად, დაჭერით მწვანილი. ყველაფერი მოათავსეთ ღრმა თასში, დაამატეთ ზეთი, მარილი და სანელებლები. აურიეთ შევსება.

გააბრტყელეთ ცომი. გაყავით იგი 16 თანაბარ ნაწილად და თითოეული გააბრტყელეთ. გადაიტანეთ ცომი საცხობ ფირფიტაზე, რომელიც დაფარულია პერგამენტის ქაღალდით. ბურთებს არ უნდა შეეხოთ. თითოეულს წაუსვით თავზე ცხიმიანი ხელი.

თანაბრად გაანაწილეთ შევსება ყველა ფუნთუშას შორის. გამოაცხვეთ ფუნთუშა 20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე. შემდეგ დააყარეთ გახეხილი ყველი და დააბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

ეს ქათმის ღვეზელები შეიძლება წაიღოთ სამსახურში საჭმელად. თუ საღამოს ვამზადებ, მაშინ დილით შემიძლია საუზმეზე ჩაის ან ყავასთან ერთად ვჭამო. ფუნთუშები წვნიანია და გემოვნებას არ კარგავს მეორე დღესაც კი. თუ თქვენ  შეინახავთ მაცივარში, გამოყენებამდე გაათბეთ მიკროტალღურ ღუმელში. ისიამოვნეთ!

Related Articles