მერწმუნეთ, თქვენს არცერთ ნაცნობს არ ექნება ასეთი უჩვეულო პომიდორი!

by ekaterine

პიკულირებული პომიდორი ქლიავით

დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ პომიდვრის საკმაოდ უჩვეულო მარინადს.  შედეგი არის ცხარე პიკულირებული პომიდორი ქლიავით. არცერთ ნაცნობს არ ექნება ეს!

თუ მათ დაუყოვნებლივ სწორად გადაიტანთ ქილებში, მაშინ ისინი მშვიდად დადგებიან მთელი ზამთარი საკუჭნაოში. და სარდაფი არც არის საჭირო. ამ რეცეპტით თქვენ მიიღებთ 2 ერთნახევარ ლიტრ ქილა პომიდორს ქლიავით, მაგრამ სურვილისამებრ შეგიძლიათ გაზარდოთ პროდუქციის რაოდენობა.

ინგრედიენტები

პომიდვრები

ქლიავი

6 კბილი ნიორი

6 წიწაკის ბარდა

14 შავი წიწაკის მარცვალი

2 დაფნის ფოთოლი

1 ს.კ. მარილი

3 ს.კ. შაქარი

1 ს.კ.  9% ძმარი

მომზადება

პომიდორი უნდა შეირჩეს პატარა, ქლიავის ფორმის. ქლიავთან ერთად, ისინი უნდა იყოს ძალიან მაგარი, რბილი კი საერთოდ არ შეიძლება.

გააცხელეთ ღუმელი 150 გრადუსზე და მოათავსეთ 2ცალი 1 და ნახევარლიტრიანი ქილა 15 წუთის განმავლობაში სტერილიზაციისთვის. მოხარშეთ ხუფები წყალში.

შემდეგ თითოეულ ქილაში ჩაყარეთ ნივრის ნახევარი, წიწაკა, შავი პილპილი, დაფნის ფოთოლი.

ამის შემდეგ, ჩვენ მჭიდროდ შეავსებთ ქილებს პომიდვრით და ქლიავით, მონაცვლეობით. ამ პროცესში, თითოეული პომიდორი უნდა გაიხვრიტოს 5 -ჯერ ყუნწის არეში.

ახლა შეავსეთ ქილები მდუღარე წყლით, დააფარეთ ხუფები და დაელოდეთ 10 წუთს. ამის შემდეგ ჩვენ ვასხავთ წყალს.

შეავსეთ ქილა მეორედ მდუღარე წყლითტ და კვლავ დატოვეთ 10 წუთი. შემდეგ ჩვენ ვასხავთ მთელ სითხეს ორივე ქილადან ცალკე კონტეინერში. საერთო ჯამში, თქვენ უნდა მიიღოთ ერთი ლიტრი სითხე.

ჩაასხით მარინადი ქვაბში, დაამატეთ მარილი, შაქარი და ძმარი. შემდეგ დადგით სითხე საშუალო ცეცხლზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

შეავსეთ ქილები მარინადით და მოხუფეთ სტერილური ხუფებით. თავდაყირა შეფუთეთ თბილ საბანში.

სრული გაგრილების შემდეგ, მისი შენახვა შესაძლებელია საკუჭნაოში.

Related Articles