თუ გსურთ ნოსტალგიაში ჩაიძიროთ, აუცილებლად მოამზადეთ ეს დესერტი! დელიკატესის გემო ნამდვილად წააგავს იმ ლეგენდარულ ტორტს.

by ekaterine

ზეფირის რულეტი თხილით “კიევური”

ბავშვობაში ჩემი საყვარელი ტორტი იყო “კიევური” თხილით და კარაქის კრემით. არც დედამ და არც ბებიამ არ იცოდნენ მისი მომზადება. და ეს გასაკვირი არ არის რთული ტექნოლოგიის გათვალისწინებით. ისინი ყიდულობდნენ ტორტს დაბადების დღისთვის ან სხვა დღესასწაულისთვის, ანუ არა უმეტეს წელიწადში 3-4 ჯერ. ალბათ ამიტომაა, რომ ძალიან შემიყვარდა კიევური ზეფირიანი რულეტი.

ამ დელიკატესის რეცეპტი დედამთილმა გამიზიარა. რა თქმა უნდა, მან ასევე იცის მისი მომზადებაც. მაგრამ, როგორც დედაჩემი აღიარებს, რულეტი უფრო სწრაფად მზადდება და ერთნაირი გემო აქვს. ვცადე მისი რეცეპტი და ვადასტურებ მის სიტყვებს. თუ გსურთ ნოსტალგიაში ჩაიძიროთ, აუცილებლად მოამზადეთ ეს დესერტი!

ინგრედიენტები

კვერცხის გული 2 ც

რძე 140 მლ

შაქარი 110 გ

კარაქი 200 გრ

მარილი 1 მწიკვი

ვანილი 1 მწიკი

კაკაოს ფხვნილი 1 ს.კ.

რომი 1 ს.კ.

კვერცხის ცილა 130 გ

შაქრის პუდრა 220 გ

თხილი 100 გ

ვაშლის ძმარი 3 მლ

მომზადება

პირველი, მოვამზადოთ შარლოტას კრემი. ამისათვის აურიეთ კვერცხის გული და შაქარი ერთად. დაამატეთ ცოტაოდენი მარილი და ვანილი.ათქვიფეთ ინგრედიენტები.

დაამატეთ ოთახის ტემპერატურის რძე ქვაბში. ათქვიფეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მოათავსეთ ქვაბი საშუალო ცეცხლზე. ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, გამუდმებით ურიეთ, აქაფდება – ასეც უნდა იყოს. ახლა ჩაასხით ოდნავ გასქელებული მასა სუფთა თასში, გადააფარეთ ფოლგა და გააცივეთ მთლიანად.

ამასობაში მოამზადეთ ბეზეს ფირფიტა. ჩაასხით კვერცხის ცილა მიქსერის თასში. დაამატეთ მას ცოტა მარილი. ათქვიფეთ საშუალო სიჩქარეზე, სანამ არ გახდება ლუდივით.

შემდეგ თანდათან დაუმატეთ 2-3 ს.კ.  შაქრის პუდრა. ათქვიფეთ ერთი წუთი თითოეული კოვზის დამატების დროს. როდესაც დაამატებთ მთელ ფხვნილს, ათქვიფეთ კიდევ 3-5 წუთი მაქსიმალური სიჩქარით, სანამ არ იქნებით პრიალა, მყარი მასა. ახლა დაამატეთ ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი.ათქვიფეთ კიდევ ერთი წუთი, რომ აურიოთ ძმარი.

დააფინეთ დაახლოებით 28 სმ 40 სმ ზომის საცხობ ფორმას პერგამენტი. დაასხით მას ოთახის ტემპერატურის ბეზე და თანაბრად გადაანაწილეთ.

მოაყარეთ შემწვარი და დაჭრილი თხილი. გამოაცხვეთ 165 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში. ბეზე გახდება ქერქიანი და დაბზარული, შიგნიდან კი რბილი. ჯერ კიდევ ცხელს გადააფარეთ პერგამენტის მეორე ფურცელი და გადააბრუნეთ.მოხსენით ქვედა პერგამენტი. დატოვეთ გასაცივებლად. ამასობაში, კრემს დაუბრუნდით.

ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი სანამ არ გახდება თეთრი და ფაფუკი. ახლა თანდათანობით დაამატეთ ნაღების ბაზა, რომელიც გაცივდა ოთახის ტემპერატურაზე.

ათქვიფეთ ორი მასა ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, ჩაასხით ცოტა რომი. კრემი უნდა იყოს პრიალა და ფუმფულა, ერთგვაროვანი. დაახლოებით 2 ს.კ. კრემი გადადეთ, დაამატეთ მას კაკაო. ახლა გააკეთეთ რულეტი. განათავსეთ კრემი გაციებულ ფირფიტაზე, დატოვეთ 2 ს.კ. დეკორაციისთვის. კრემი თანაბრად გადაანაწილეთ.

გადაახვიეთ რულეტი პერგამენტის დახმარებით. მოათავსეთ მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში. შემდეგ გამოიყენეთ საკონდიტრო ჩანთა დეკორაციისთვის.

მე თავს უფლებას ვაძლევ ასეთი დესერტის ძალიან მცირე  პორციით მირთმევას, რადგან ის საკმაოდ მაღალკალორიულია. მაგრამ ვისაც წონის პრობლემა არ აქვს, შეუძლიათ თამამად მიირთვან. დელიკატესის გემო ნამდვილად წააგავს იმ ლეგენდარულ ტორტს. შეინახეთ ეს რეცეპტი, თუ გსურთ გააოცოთ თქვენი სტუმრები!

Related Articles