30 წლის ვარ, გამოცდილი მზარეული და ეს პირველად გავიგე.

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ სტაფილო სწორად

გეთანხმებით, რომ სტაფილოს მოხარშვას ბავშვიც კი მოახერხებს, ეს იმაზე ადვილია ვიდრე პელმენის მოხარშვა. მაგრამ იცით როგორ ამზადებენ რესტორნებში? სულაც არ არის ისე, როგორც სახლში, რომ გავიგე, გამიკვირდა.

ჩემი მეგობარი ახლახანს წავიდა სტაჟირებაზე ჩვენი ქალაქის ერთ -ერთ რესტორანში. ის მშვენივრად ამზადებს, მას აქვს შესაბამისი განათლებაც კი, ასე რომ მე მასში ეჭვი არ მეპარებოდა. მაგრამ პირველი დღის შემდეგ ის ჩემთან თითქმის ტირილით მოვიდა. გამოდის, რომ მან არც კი იცოდა სტაფილოს სწორად მოხარშვა. მე გაგიმხელთ მაღალი სამზარეულოს საიდუმლოებებს!

არ გაფხიკოთ ბოსტნეული

ჩვენ შეჩვეულები ვართ სტაფილოს ქვაბში ჩადებამდე გასუფთავებას. ეს უფრო ჰიგიენურად გვეჩვენება, რადგან ბოსტნეულს ვაცლით იმ მიწის ნარჩენებს, რომელსაც ნიადაგიდან იღებს. საკმარისი იქნება სტაფილო კარგად გარეცხოთ ჭურჭლის სარეცხი ღრუბლით. მოხარშულ ბოსტნეულს კანი მოსცილდება უპრობლემოდ. მაგრამ ყველა ვიტამინი და სასარგებლო მიკროელემენტი დარჩება სტაფილოში.

.

არ დაჭრათ სტაფილო

არა მხოლოდ კანი, არამედ სტაფილოების დაჭრა მოხარშვის წინ იწვევს ყველა სასარგებლო ნივთიერების დაკარგვას, რაც ბოსტნეულშია. ამიტომ, უმჯობესია  ჯერ მოხარშოთ  სტაფილო, შემდეგ კი დაჭერით. ძალიან დიდი ბოსტნეული საუკეთესოდ გამოიყენება შეწვისთვის, მაგრამ მცირე ზომის ბოსტნეული შესაფერისია სალათისთვის.

არ გამოიყენოთ ცივი წყალი

რასაკვირველია, უფრო ადვილია რომ ცივი წყალი დაასხათ ბოსტნეულს, დადგათ ცეცხლზე და შეუდგეთ თქვენს საქმეს. მაგრამ კერძი გაცილებით ჯანსაღია, თუ სტაფილოს მდუღარე წყალში ჩაყრით. შემდეგ კანი დაუყოვნებლივ გამკვრიდება, რაც არ მისცემს საშუალებას სასარგებლო ნივთიერებებს, რომ გარეთ გამოვიდეს.

მოხარშეთ სახურავით ერთ ცეცხლზე

გამოდის, რომ თქვენ უნდა შეინარჩუნოთ იგივე ინტენსივობის ცეცხლი სტაფილოს დუღილის დროს. ასე რომ, გამოდის წვნიანი და ჯანსაღი. ასევე, არ დაუშვათ ორთქლი გამოვიდეს. გამოიყენეთ სახურავი მომზადების მთელი პროცესის განმავლობაში.

არ გადაადუღოთ

სტაფილო გახდება არა მხოლოდ რბილი და ჩაშლილი, არამედ ნაკლებად სასარგებლო, თუკი ის ცეცხლზე ზედმეტად იდუღებს. გამოდის, რომ მას სჭირდება არაუმეტეს 25 წუთი. რაც უფრო პატარაა ბოსტნეული, მით ნაკლები დრო დასჭირდება მის მოხარშვას.

როგორც ჩანს, არაფერია რთული, მაგრამ ვიცით როგორ შევინარჩუნოთ სარგებლიანობა! ახლა თქვენ იცით, როგორ მოვამზადოთ სტაფილო სალათისთვის.  მრავალი საჭმლისთვის საჭიროა მოხარშული სტაფილო. მიეჩვიეთ ამ წესებს  და მიიღეთ ლამაზი და ჯანსაღი ნარინჯისფერი ბოსტნეული თქვენი კერძებისთვის!

Related Articles