ტორტი კი არა, ნამდვილი ამულეტია, რომელიც იღბალსა და სიმდიდრეს იზიდავს. შევამოწმე ხელფასის მოლოდინში, მთელი რიტუალია.

by ekaterine

ტორტი “ბადრიჯნის სამოთხე”, რის შემდეგაც დიასახლისები აღარ წვავენ ბადრიჯანს

ცნობილია, რომ შემოდგომის ყველა უგემრიელესი საჭმლის მომზადება ხდება ექსკლუზიურად სეზონური ბოსტნეულისგან, ხოლო სახლის კვება ათასჯერ უკეთესია, ვიდრე რესტორნებში.

ვცდილობთ უფრო ხშირად გაგახაროთ  უნიკალური რეცეპტებით და არც დღეს არის გამონაკლისი. მათთვის, ვინც უკვე ისწავლა ყაბაყის მომზადების ყველა სირთულე, ჩვენ ვიპოვნეთ კიდევ ერთი მშვენიერი რეცეპტი სეზონური კერძებისთვის.

ბადრიჯნის ტორტი ნამდვილი აღმოჩენაა მარტივი და ორიგინალური კერძების მცოდნეებისთვის!

ინგრედიენტები

6 ბადრიჯანი

7 პომიდორი

3 მდნარი ყველი

რამოდენიმე ახალი მწვანილი

4 კბილი ნიორი

200 გრ მაიონეზი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

50 მლ მცენარეული ზეთი

მომზადება

პირველი ნაბიჯი არის ბადრიჯნის საფუძვლიანად გარეცხვა, მოაცილეთ კანი და შემდეგ ნაჭრებად დაჭერით. ამის შემდეგ, ბადრიჯანი დადეთ თეფშზე, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ეს უნდა გაკეთდეს იმისათვის, რომ გამოვდევნოთ ზედმეტი სიმწარე ჩვენი ძირითადი ინგრედიენტიდან.
მას შემდეგ, რაც საჭირო დრო გავა, ბადრიჯნის წრეები ქაღალდის პირსახოცებით გაასუფთავეთ, რომ ზედმეტი წვენი აიშროს და შემდეგ მოასხით მცენარეული ზეთი და წიწაკა.

შემდეგ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და ბადრიჯანი დადეთ საცხობ ფირფიტაზე. წინასწარ გახურებულ ღუმელში მოხარშეთ ბადრიჯანი 30–35 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ და გააციეთ მთლიანად.

სანამ ბადრიჯანი გაცივდება, შეგიძლიათ მოამზადოთ დანარჩენი ინგრედიენტები.
კარგად გარეცხეთ პომიდორი გაშვებული წყლის ქვეშ, შემდეგ კი დაჭერით თხელ ნაჭრებად. გაასუფთავეთ ნიორი, გაატარეთ პრესში და ცალკე თასში აურიეთ მაიონეზი. ამის შემდეგ, დამუშავებული ყველი უნდა გახეხოთ წვრილ სახეხზე და დაჭერით მწვანილი.

 

ბოლოს, ჩვენ გადავდივართ ტორტის ფორმირებაზე. მოხერხებულობისთვის, უმჯობესია გამოიყენოთ მოხსნადი საცხობი ფორმა ნამცხვრებისთვის, თუმცა, გამოცდილი დიასახლისები ადვილად უმკლავდებიან მის გარეშეც.
ასე რომ, განათავსეთ ბადრიჯანი პირველ ფენად, შემდეგ ცოტა მაიონეზი და მწვანილი, ამის შემდეგ – პომიდვრის ნაჭრები და ბოლოს მოაყარეთ ყველაფერს გამდნარი ყველის ნაფხვენი.

შემდეგ გაიმეორეთ ყველა ფენა, დაამშვენეთ ტორტი, როგორც მოგწონთ და შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში, ის საფუძვლიანად იქნება გაჯერებული  და ასჯერ უფრო გემრიელი გახდება, ვიდრე მისი მომზადების დროს.

Related Articles