რატომ ობდება თანამედროვე პური ასე სწრაფად და სად წავიდა ლეგენდარული გემო.

by ekaterine

ჩვენი ბებიები თავად აცხობდნენ პურს. ეს ნამდვილი მადლია! მოწითალო აგურები ხრაშუნა ქერქით, სასიამოვნო არომატით და ჰაეროვანი გულით. ასე ასე იყო წინათ. ზოგჯერ კვირაში 2-3 პურს გამოაცხობდნენ და მთელი კვირა ჭამდნენ. ახლა ამის დაჯერებაც კი არ შემიძლია, რადგან ჩვენი პური ყიდვის შემდეგ მეორე დღესვე ობდება.

არსებობს ლეგენდები საბჭოთა პურის განუმეორებელი გემოს შესახებ. ვინც დააგემოვნა, ნოსტალგიით იხსენებს. ჩემს თაობას საამაყო არაფერი აქვს. დიახ, არსებობს პურის მრავალფეროვნება, მაგრამ მისი ხარისხი ძალიან დაბალია. რატომ ობდება თანამედროვე პური ასე სწრაფად და სად წავიდა ლეგენდარული გემო.

სტანდარტის თანახმად, მისი მომზადება უნდა დაიწყოს ცომის დედის მომზადებით. ის სრულად უნდა ადუღდეს და მხოლოდ ამის შემდეგ არის შესაძლებელი ცომის მოზელვა.

დამეთანხმებით, პროცესი ხანგრძლივი და შრომატევადია. ამიტომ პურის გამოცხობას მინიმუმ 8 საათი დასჭირდება. თანამედროვე საწარმოებისთვის ეს წარმოუდგენელია: ძალიან გრძელი პროცესია და წამგებიანი. სჯობს, ხარისხი შევწიროთ რაოდენობას.

ამრიგად, თანამედროვე საწარმოებში, ბუნებრივი ცომი შეიცვალა დანამატებით და არომატის გამაძლიერებლებით, ხოლო მარგარინი მცენარეული ზეთით. ახლა კი პური არ ცხვება გაზის ღუმელში, როგორც ადრე, არამედ ელექტროში. ამიტომ, გემრიელი თხელი ქერქი გაქრა.

ასევე აღსანიშნავია ნედლეულის ხარისხი. თუ სსრკ -ში პური იყო გამომცხვარი ექსკლუზიურად უმაღლესი ხარისხის ხორბლისგან, დღეს მე -4 კლასსაც კი იყენებენ.

რატომ არის პური უგემური

პურის გემოში მნიშვნელოვან როლს ასრულებს მისი შეფუთვა. მაგალითად, წარსულში ცომეული შეძლებისდაგვარად შეფუთული იყო ქაღალდში. მაგრამ ახლა ჯერ კიდევ თბილი პური პოლიეთილენშია გახვეული, სადაც იორთქლება. ასე რომ, პური არა მხოლოდ კარგავს თავის ხარისხს, არამედ ადვილად ობდება.

პურის დაჭრა ასევე უკარგავს მას გემოს. ნაჭრები უფრო სწრაფად მჟავდება და შრება. თუ თქვენ მუდმივად შეინახავთ მათ ცელოფნის შეფუთვაში, ისინი მალე დაობდებიან. გამოდის, რომ პურის შენახვის ვადაა 1 დღე.

თქვენ რომელი გასტრონომიული ნოსტალგია გაქვთ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.რატო

 

Related Articles