მასკარპონე არაჟნით
იტალიური ხაჭოს ყველი მასკარპონე ძალიან პოპულარულია დელიკატური ნაღების გემოთი. ის ემატება სხვადასხვა დესერტს, როგორიცაა ტირამისუ და ჩიზქეიქი. ან შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა სანელებელი და უბრალოდ გაანაწილეთ პურზე. მაგრამ ასეთი მშვენიერი ყველი ყველასთვის ხელმისაწვდომი არ არის. ასე რომ თქვენ უნდა ჩაატაროთ ექსპერიმენტი. ჩემი საყვარელი რეცეპტი არის არაჟნის მასკარპონე.
მის მოსამზადებლად საჭიროა მხოლოდ ერთი ინგრედიენტი – ცხიმიანი არაჟანი. და რაც უფრო მსუქანია, მით უფრო მეტ პროდუქტს მიიღებთ. ხელნაკეთი მასკარპონე მზად იქნება რამდენიმე საათში და თან ყოველგვარი ძალისხმევის გარეშე. გარდა ამისა, დარჩენილი შრატი შეიძლება გამოყენებულ იქნას ბლინების მოსამზადებლად.
ინგრედიენტები
არაჟანი 400 გრ
მოათავსეთ თუშფალანგი ქვაბში. აიღეთ მარლა, მოკეცეეთ 5 -ჯერ და გადააფარეთ ზედ.
მოათავსეთ გაცივებული არაჟანი და მჭიდროდ შეკარით მარლა. თუ საკიდი არ არის ხელთ, დაკიდეთ პაკეტი ქვაბზე.
გააჩერეთ 3-4 საათი (სასურველია ღამით) მაცივარში. თუ არაჟანი ძალიან მსუქანია, შეგიძლიათ ზემოდან დაადოთ 2-4 კგ მასა.
თუ თქვენ აპირებთ კრემის მომზადებას, დაამატეთ 2-3 ს.კ. შაქრის პუდრა და აურიეთ.
რაც უფრო დიდხანს გაწურავთ არაჟანს, მით უფრო მკვრივი აღმოჩნდება მასა. შეინახეთ მზა მასკარპონე მაცივარში არა უმეტეს სამი დღის განმავლობაში. ბუნებრივი პროდუქტი შეიძლება სწრაფად გაფუჭდეს. ჩემი აზრით, ძვირადღირებული მაღაზიის ყველის შესანიშნავი ალტერნატივაა.