იმერული, მეგრული, აჭარული, გურული – ყველა კარგია, მაგრამ ესენი ჩემი ფავორიტია.

by ekaterine

ხაჭაპური სიმინდის ფქვილისგან

ყველას უყვარს  ხაჭაპური, მე ყველაზე მეტად იმერული ვერსია მომწონს – ბრტყელი პური ცხელი და წელვადი ყველის შიგთავსით. ამბობენ, რომ ცომის ცხელი ჭამა არ შეიძლება, მაგრამ აქ ძნელია წინააღმდეგობის გაწევა და გაცივებული  აღარ არის ისეთი გემრიელი და არომატული. ცოტა ხნის წინ აღმოვაჩინე სრულიად ახალი რეცეპტი – სიმინდის ტორტილა ყველით. კარგად, მომზადების მეთოდი ძალიან მსგავსია ტრადიციული ხაჭაპურის რეცეპტის, მაგრამ განსხვავებულია ცომის არაჩვეულებრივი ტექსტურა.

ყურადღება მიაქციეთ ფქვილის ხარისხს, რომელსაც იყენებთ. პირველიდან გამოდის უფრო მსხვრევადი, მკვრივი ხაჭაპური, მეორედან – მსუბუქი, ძალიან რბილი და ჰაეროვანი. რაც უფრო ცოტაა ფქვილი, მით უკეთესია ცომი. არჩევანი იმაზე, თუ როგორ მოამზადოთ სიმინდის ტორტილა ტაფაზე, თქვენზეა დამოკიდებული.

ინგრედიენტები

გაზიანი წყალი 200 მლ

კვერცხი 1 ცალი

მყარი ყველი 200 გრ

გამაფხვიერებელი 1.5 ჩ / კ

სიმინდის ფქვილი 310 გრ

ნიორი 1 კბილი

კარაქი გემოვნებით

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ წყალი და აურიეთ სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.

შეურიეთ გაცრილ სიმინდის ფქვილს გამაფხვიერებელი და დაამატეთ მშრალი მასა თხევადში. მოზილეთ ბლანტი ცომი.

გახეხეთ ყველი უხეშ სახეხზე და გაატარეთ ნიორი პრესში. შეურიეთ ორივე პროდუქტი.

დაამატეთ ყველის მასა ცომს და მოზილეთ.

გააცხელეთ კარაქი ტაფაში, მოათავსეთ ცომის გუნდა, გააბრტყელეთ ტაფაში და დააფარეთ. შეწვით ორივე მხრიდან. იგივე გააკეთეთ მთელი ცომისგან.

გაითვალისწინეთ, რომ შემადგენლობაში შაქარი საერთოდ არ არის. ეს ნიშნავს, რომ თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ სიმინდის ტორტილა არა მხოლოდ საუზმეზე, არამედ პურის ნაცვლად ნებისმიერ ცხელ  კერძთან. ასეთი ხრაშუნა პური დიდხანს რჩება სუფთა და გემრიელი მაშინაც კი, როცა ცივია. მზად ხართ სცადოთ? შეინახეთ რეცეპტი.

Related Articles