ბერძნული ტრადიციული უნივერსალური სოუსი – ძაძიკი ითვლება ერთ -ერთ ყველაზე გემრიელ და ჯანსაღად.

by ekaterine

დღეს მოგიყვებათ ბერძნულ კერძზე, რომლის რეცეპტმა მთელს მსოფლიოში იმოგზაურა. ის წააგავს სოუსს, უბრალოდ ძალიან სქელს,  შეგიძლიათ მიირთვათ მხოლოდ კოვზით. ბერძნული ტრადიციული სოუსი- ძაძიკი გარდა იმისა , რომ განსაკუთრებით არომატული, სასიამოვნო და ადვილად მოსამზადებელია, ამასთანავე უნივერსალურიცაა. ის შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ცალკე, ისე გარნირად სხვადასხვა კერძებთან., პურთან, კარტოფილთან, თევზთან, შემწვარ ხორცთან თუ ბოსტნეულთან ერთად.

კერძს თავდაპირველად ეწოდებოდა მიტიკო და, როგორც ახლა, მზადდებოდა ბერძნული იოგურტისა და კიტრისგან. შემდეგ თურქებმა ისესხეს, მსგავსი კერძი გამოჩნდა ერაყში, ის ინდოეთშიც კი აღმოაჩინეს!  რეცეპტი ისევ დაბრუნდა სამშობლოში და შეიძინა ჩვენთვის ნაცნობი სახელი. მთელ მსოფლიოში იოგურტის სოუსი კიტრით ითვლება ერთ -ერთ ყველაზე გემრიელ და ჯანსაღად.

ძაძიკის ცნობილი ბერძნული რეცეპტი

ინგრედიენტები

იოგურტი 250 გრ

კიტრი 2 ცალი

ძირა 0.5 ჩ / კ

ქინძი 10 გ

მწვანე ხახვი 1 ც

ნიორი 2 კბილი

მარილი გემოვნებით

კამა გემოვნებით

მომზადება

გააცხელეთ მშრალი ტაფა და მოხალეთ მასში ძირა ორი წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაიტანთ სანელებელი ღრმა თასში.

გარეცხეთ მწვანილი (ზუსტად 3 ღერო ქინძი, კამა და ხახვის ერთი ღერო), დაჭერით რაც შეიძლება წვრილად. გაასუფთავეთ კიტრი და გახეხეთ უხეშ სახეხზე, გადაიტანეთ თასში.

გახეხეთ ნიორი თასში, კბილების რაოდენობა შეიძლება შეიცვალოს გემოვნებით. დაამატეთ იოგურტი და აურიეთ.

შეაზავეთ ძაძიკი გემოვნებით და გააფორმეთ მწვანილებით. მიირთვით მომზადებისთანავე, სასურველია, რომ სოუსი დიდხანს არ გააჩეროთ.

უმჯობესია მისი ბერძნული იოგურტით მომზადება, რომელსაც აქვს ხავერდოვანი და მკვრივი კონსისტენცია – თითქმის ისეთი, როგორც ჩვენ შეჩვეულები ვართ. თუ ასეთი იოგურტი არ გაქვთ, გამოიყენეთ ხელნაკეთი ან სანდო იოგურტი.

გემრიელად მიირთვით! მოუყევით თქვენს მეგობრებს ჩვენს შესახებ და გაუზიარეთ მათ ჩვენი რეცეპტი.

 

Related Articles