• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

დედაჩემი ამ კერძს ისე გემრიელად ამზადებს, რომ შეიძლება თეფშიანად გადაგეყლაპოთ. დილით მიირთვით “მასტავა” და მთელი დღით დანაყრებული იქნებით.

by ekaterine აგვისტო 23, 2021
აგვისტო 23, 2021

მასტავა არის უზბეკური კერძი, რომელსაც ასევე უწოდებენ სქელ წვნიანს. მზადდება ის ბრინჯით და დიდი რაოდენობით სხვა ინგრედიენტებით. ყველა მათგანი ხელმისაწვდომია და ნაცნობი. მაგრამ მომზადების თავისებურებამ  შეიძლება გაგაოცოთ. ინგრედიენტები უნდა მოიხალოს. ის გვაგონებს უზბეკურ ფლოვს ან ესპანურ პაელას.

სასიამოვნოა, რომ არსებობს რამდენიმე ტიპის თხევადი ბრინჯის წვნიანი: კლასიკური და დიეტური. ხორცი (ცხვრის ან ძროხის) შეგიძლიათ არ დაამატოთ, მაგრამ ხორცის ბულიონი როგორც ამბობენ ტრადიციულია. ამავდროულად, ზოგჯერ ამზადებენ ფარშით ფრიკადელკებს და წვავენ ისევე, როგორც ხორცის ნაჭრებს. ეს კერძი განაყრებთ სწრაფად და დიდი ხნის განმავლობაში, ასევე ებრძვის ალკოჰოლური მოწამვლას.

უზბეკური მასტავა

ინგრედიენტები

ცხვრის ხორცი 500 გრ

ბრინჯი 200 გ

ხახვი 300 გ

კარტოფილი 300 გ

პომიდორი 100 გ

ბულგარული წიწაკა 200 გ

ტომატის პასტა 30 გ

მზესუმზირის ზეთი 100 მლ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ქინძი გემოვნებით

ძირა გემოვნებით

რეჰანი გემოვნებით

ქინძი გემოვნებით

150 მლ ქათმის ბულიონი

მომზადება

ხორცი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად (შეგიძლიათ აიღოთ ძროხის ხორცი), მწვანილი ძალიან წვრილად დაჭერით, გაასუფთავეთ კარტოფილი და ხახვი, გარეცხეთ ბოსტნეული.

პომიდორი, კარტოფილი, სტაფილო და წიწაკა დავჭრათ კუბიკებად და ხახვი ნახევარ რგოლებად. დაალბეთ ბრინჯი თბილ წყალში 20 წუთის განმავლობაში.

პირველი, გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე. შეწვით მასში ხახვი ოქროსფერ შეფერილობამდე, ჩაყარეთ ხორცი და გააჩერეთ ცეცხლზე, სანამ გემრიელად არ შეიბრაწება. რაც უფრო შემწვარია ხორცი, მით უფრო მდიდარია სუპის გემო. ის შეიძლება ახლა მარილით და პილპილით შევაზავოთ.

დაამატეთ წიწაკა და სტაფილო ხორცს, მოშუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ – კარტოფილი და ყველა სანელებელი. გააგრძელეთ მოშუშვა კიდევ ცოტახანს. დაამატეთ ტომატის პასტა ბულიონში (შეგიძლიათ აიღოთ ნებისმიერი და თუნდაც გახსნათ წყალში) და დაამატეთ სითხე ხორცსა და ბოსტნეულს. უნდა აორთქლდეს.

დაამატეთ პომიდორი და კარტოფილი და მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ შეავსეთ ტაფა წყლით ისე, რომ დაფაროს ყველა ინგრედიენტი და მიიყვანეთ ადუღებამდე დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ადუღდება, დატოვეთ წვნიანი 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ბრინჯი და დაელოდეთ კიდევ 15 წუთს. მასტავა მზად არის!

ბევრმა იცის უზბეკური სამზარეულო ცნობილია ფლოვით, რომელიც ეროვნულ საგანძურად იქცა. ეს ხელს არ უშლის მასტავას დარჩეს თანაბრად პატივსაცემ კერძად, რომლის ანალოგები გვხვდება მთელ ცენტრალურ აზიაში. სცადეთ ერთხელ მაინც და ნებისმიერი ჩვეულებრივი წვნიანიც კი ბულიონივით მოგეჩვენებათ! გაუზიარეთ ჩვენი რეცეპტი სხვებს და გაგვიზიარეთ მოგწონთ თუ არა უზბეკური კერძები.

0
FacebookEmail
previous post
ზუსტად ისეთი გამოდის, როგორიც გვიყვარს: ტკბილი და მჟავე, სურნელოვანი, თითებს ჩაიკვნეტთ!
next post
ბერძნული ტრადიციული უნივერსალური სოუსი – ძაძიკი ითვლება ერთ -ერთ ყველაზე გემრიელ და ჯანსაღად.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC