ზუსტად ისეთი გამოდის, როგორიც გვიყვარს: ტკბილი და მჟავე, სურნელოვანი, თითებს ჩაიკვნეტთ!

by ekaterine

კეტჩუპი ვაშლით ზამთრისთვის

კეტჩუპისთვის მე ვარჩევ მწიფე და ხორციან პომიდორს, უფრო ტკბილს. ვაშლიდან ვრჩევ ანტონოვკას მისი მჟავიანობის გამო.

არ ვაკლებ სანელებლებს კეტჩუპს, მათ აქვთ მნიშვნელოვანი ამოცანა: გემოვნების დაბალანსება, არომატების დამატება. შენიშვნა: შემადგენლობაში აბსოლუტურად არ არის სახამებელი და მინიმალურია შაქარი, ხოლო მაღაზიაში შეძენილი კეტჩუპი ამ ინგრედიენტებით პომიდვრის შემდეგ მეორე ადგილზეა.

ინგრედიენტები

პომიდორი 4 კგ

ვაშლი 500 გ

მარილი 50 გრ

შაქარი 100 გ

ძმრის ესენცია 1 ს.კ.

შავი წიწაკა (ბარდა) 8 ცალი.

მიხაკი 2 ცალი.

ოხრახუში 1 კონა.

რეჰანი გემოვნებით

ნიორი 4-5 კბილი.

მომზადება

გაასუფთავეთ ვაშლი და გაატარეთ ხორცის საფქვავში. შემდეგ, გაატარეთ პომიდორი ხორცის საფქვავში. ჩაასხით მიღებული პიურე ქვაბში, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დადგით დაბალ ცეცხლზე ერთი საათის განმავლობაში. არ დააფაროთ ქვაბს სახურავი!

მოხარშული ტომატის მასა გაწურეთ საცერში.  დააბრუნეთ ნარევი ცეცხლზე, კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ მარილი, შაქარი, წიწაკა და მიხაკი.

ნიორი და მწვანილი დაფქვით. ჩაუშვით ინგრედიენტები ქვაბში და მოხარშეთ 4-5 წუთის განმავლობაში. გადმოიღეთ ტაფა ცეცხლიდან, დაასხით ძმრის ესენცია, აურიეთ.

ჩაასხით კეტჩუპი სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ, გადააბრუნეთ, გადაიტანეთ, დატოვეთ გასაცივებლად.

სეზონის განმავლობაში ვცდილობ მოვამზადო მეტი ხელნაკეთი კეტჩუპი. სოუსი შესანიშნავია პასტასთან, კარტოფილთან, წვნიანთან ერთად. იმედი მაქვს მოგეწონებათ რეცეპტი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles