როგორ მოვამზადოთ მსუბუქად დამარილებული კიტრი ნიორით და მწვანილით მხოლოდ ერთ ღამეში
ეხლა ის დროა მოვამზადოთ ჯანსაღი საკვები და მივიღოთ მაქსიმალური ვიტამინები. ცოტა ხნის წინ, ჩვენ ვისაუბრეთ იმაზე, თუ რა უნდა გააკეთოს დიასახლისმა პომიდვრის გემოს გასაუმჯობესებლად. ახლა კი ჩვენ გაგიზიარებთ რეცეპტს, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ სწრაფად დამარილებული კიტრი ნივრით.
ეს არის უმარტივესი რეცეპტი მსუბუქად დამარილებული კიტრისთვის. მე აღმოვაჩინე დედაჩემის ძველ რვეულში, სადაც აღწერილია სხვადასხვა კერძები, რომლებიც ბავშვობიდან მიყვარს. სწრაფი დამარილებული კიტრი ნიორით არის ერთ -ერთი მათგანი. მათ მხოლოდ ერთი ღამით დამარილება სჭირდებათ! გამოდის ხრაშუნა და წარმოუდგენლად გემრიელი.
ინგრედიენტები
1.7 კგ კიტრი
5-7 კბილი ნიორი
50 გრ კამის ქოლგები
3 ს.კ. მარილი
მომზადება
ინგრედიენტები განკუთვნილია სამ ლიტრიანი ქილაზე. ჯერ კიტრი კარგად გარეცხეთ. მათი შევსება შესაძლებელია ცივი წყლით და დატოვება მასში ერთი საათის განმავლობაში. კიტრი კარგად დამარილებული რომ იყოს, მოაჭერით ბოლოები.
შემდეგ გაასუფთავეთ და გარეცხეთ ნიორი. მნიშვნელოვანი ნიუანსი: ნივრიანი დამარილებული კიტრის მოსამზადებლად მარილი უნდა იყოს ჩვეულებრივი ქვის.
ქილის ბოლოში ჩადეთ კამა და ნიორი. თუ კბილი დიდია, მათი დაჭრა შესაძლებელია.
შემდეგ კიტრი ჩადეთ ქილაში. შეეცადეთ ამის გაკეთება მჭიდროდ ისე, რომ მიიღოთ უფრო გემრიელი დამარილებული კიტრი.
შეგიძლიათ კიტრსაც მოაყაროთ ცოტაოდენი კამა. შემდეგ დაფარეთ მარილით.
დაასხით მდუღარე წყალი კიტრზე. შემდეგ დაახურეთ ქილას პლასტმასის სახურავი მჭიდროდ და გადააბრუნეთ ისე, რომ მარილი თანაბრად გადანაწილდეს ქილაში.
კიტრის გაცივების შემდეგ, ქილა მაცივარში ჩადეთ. თუ საღამოს ამზადებთ სწრაფად დამარილებულ კიტრს ნივრით, დილით ის მზად იქნება.
კიტრი ხრაშუნა და ცხარეა ნივრისა და მწვანილის სიმრავლის გამო. დიდ ოჯახს შეუძლია ჭამოს ასეთი ქილა ერთ საღამოს. წარმატებებს გისურვებთ თქვენს კულინარიაში და სასიამოვნო მადიას გისურვებთ!