რა თქმა უნდა, ხაშლამა კავკასიის ხალხების საკმაოდ ცნობილი კერძია. იგი ყველაზე ხშირად მზადდება ცხვრის ან ხბოს ხორცისგან და ბოსტნეულისგან. ძროხის ხაშლამის მთავარი უპირატესობა მომზადების სიმარტივეა: უბრალოდ ჩაყარეთ ყველა ინგრედიენტი ერთ ქვაბში და დადგით ცეცხლზე.
კარტოფილიანი ხაშლამისთვის შეარჩიეთ ძვლიანი ხორცი, ასე რომ კერძი უფრო მდიდარი იქნება. და უმჯობესია აარჩიოთ ხორციანი ბოსტნეული, რათა მიიღოთ მეტი წვენი. სცადეთ ეს უგემრიელესი კერძი და ის მოიგებს თქვენს გულს!
ინგრედიენტები
საქონლის ხორცი 500 გრ
კარტოფილი 4 ც
ხახვი 1 ც
ნიორი 4 კბილი
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
კამა გემოვნებით
ოხრახუში გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 5 ს.კ.
სტაფილო 1 ც
დაფნის ფოთოლი 2 ცალი
ხმელი სუნელი გემოვნებით
ბოსტნეულის ნაზავი გემოვნებით
ტკბილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ ხორცი და დაჭერით საკმაოდ დიდ ნაჭრებად.
ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხორცი ოქროსფერ შეფერილობამდე, მოაყარეთ მარილი, დაფქული წიწაკა და ხმელი სუნელი.
გადმოიღეთ ძროხის ხორცი ცეცხლიდან. ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად და მოვაყაროთ შემდეგ ფენად.
გაასუფთავეთ სტაფილო, დაჭერით რგოლებად და მოათავსეთ ხახვზე.
გაასუფთავეთ ნიორი, დაჭერით თხელ ნაჭრებად და მოათავსეთ შემდეგი ფენა.
ასევე დაჭერით კარტოფილი, მოათავსეთ ქვაბში და მოაყარეთ მარილი.
ზემოდან მოათავსეთ დაჭრილი ბოსტნეულის ნარევი.
დაასხით მდუღარე წყალი ან ცხელი ბულიონი ინგრედიენტებს, დააფარეთ ქვაბს და ხარშეთ ერთი საათის განმავლობაში ნელ ცეცხლზე.
დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, დაფნის ფოთოლი და წიწაკა დასრულებამდე რამდენიმე წუთით ადრე.
Სულ ეს არის! ამაზე ზარმაცა კერძს თქვენ ვერ ნახავთ კავკასიურ სამზარეულოში. გემოვნებით, კერძს შეგიძლიათ დაამატოთ პომიდვრის ნაჭერი ან ბულგარული წიწაკა. ასე ძალიან კაშკაშა და ლამაზი იქნება მაგიდაზე!